5 drámát rendelt be idő előtt az NBC

 
Beküldte: tess 2013 April 26, 22:53-kor a(z) Hírek témába.

Az NBC jó szokásához híven megint nem bírta kivárni a vásárt a napjáig és pár héttel a soron következő upront eseménye előtt berendelte 5 sorozatát a következő szezonra. A szerencsések: a Revolution, a Chicago Fire, a Parenthood (!!!), a Grimm és a Law & Order: SVU. Mind az 5 dráma sorozat 22 részes bekérést kapott, azaz a 2013/14-es szezonban teljes évaddal jelentkeznek.

Jennifer Salke az NBC programigazgatója stratégiai lépésnek nevezte a bekéréseket, amivel nagyon nem is lehet vitatkozni. A Revolution ugye adta magát, lévén mégis csak a szezon legnézettebb újonca, még ha az évad második felét annyira nem is éltetik a kritikusok, mint azt sokan reméltük. A Chicago Fire ellenben szolid siker, de attól kezdve, hogy Dick Wolf elkezdte pedzegetni egy lehetséges spin-off sorozat létjogosultságát egyértelművé vált a folytatás. Mégis ki az isten rendelne be egy testvér sorozatot egy éppen kaszált 1. évados sorozathoz?

A Grimm és a Law & Order: SVU rutin bekérés, végig hozták a csatorna átlagot. Bár utóbbinál a 15. évad mibenléte adhatott némi tárgyalási alapot, de Wolf gondolom ebből is presztízskérdést csinált. Míg a Grimm előtt adott a lehetőség az új slotban és a nem semmi felvezetéssel. A nagy meglepetés egyértelműen a Parenthood volt, mivel sokan úgy gondoltuk, hogy Jason Katims sorozata a 4. csonka évaddal (15 részes volt csak) végérvényesen is leköszön. A családi dráma ugyanis az elmúlt két szezonban végig csonka évaddal jelentkezett, ellenben nézettség beállt egy gyenge 5M-sátlagba. Ezzel szemben a midseasonben a helyére érkező Smash totális zakónak bizonyult, a múlt heti részt például már csak 1,91M-an látták, ami szó szerint gyalázatos eredmény. Mondhatni tehát a csatorna vezetősége a józanészre hallgatott és a 2. évad után újra teljes évadra rendelték be a sorozatot, vélhetően némi kényszer dacára.

Meglepetésre kimaradt a szórásból a folyamatosan jól teljesítő, amúgy kritikus kedvencé avanzsálódó Hannibal. A jelenlegi helyzet alapján kizártnak tartom, hogy majd pont Bryan Fuller sorozatát ne rendeljék be jövőre. Ugyancsak pedzegetik a Deception sorsát is, ami a jelek szerint mégsem bizonyult akkor zakónak. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a sorozat akár midseason programként visszatérhet jövőre.

Ugyancsak biztató a helyzete a komédia blokkot illetően. A The New Normal megítélése meglepően jó, pár díjat is bezsebeltek, és hát az sem egy utolsó szempont, hogy Ryan Murphy a készítője.  Hasonló a helyzet a Go On tájékán is, igaz itt a nézettségi mutatók nem a legszebbek, ellenben Matthew Perry már igazán megérdemelne egy 2. évados sorozatot. A Community és a Parks and Recreation esetében azonban nagy a csend, így várhatóan, ha a következő pár hétben nem érkezik meg a soron kívüli bekérés, akkor az nagy valószínűséggel megfeleltethető a kaszával. A Community esetében ez főleg igaz, hisz a gyér nézettség mellett a kreatív nézetkülönbségek is tovább borzolják a kedélyeket.

Folytatás vélhetően napokon belül…


free web stats