Lost – 4.09 – The Shape of Things to Come

 
Beküldte: Kanyecc 2008 May 3, 19:01-kor a(z) Lost témába.


Premier: 2008/04/24
Írta: Brian K. Vaughan, Drew Goddard
Rendezte: Jack Bender

Jack-nél elszakad a cérna. Már nem bízik Charlotte-ban és Daniel-ben, dehogy ténylegesen beigazolja feltevését, kisebb próba elé állítják őket. Alex-et elfogadják a rejtélyes partraszállók, akik Ben-ért jöttek. A lánnyal próbálják meg kizsarolni rejtekhelyéről, azonban ő sem annyira hülye, hogy egyből belemenjen az alkuba…

Megjegyzés: He-he, míg jó pár százan, millióan a folytatásra vártak, bő egy hónapot, addig nekem mindössze órák kérdése volt. Nem mondom magam szerencsésnek, inkább csak lustának, de most valahogy élvezem a felhalmozott részek örömeit. Lapos szünetre menetelt követően, kaptunk egy remek folytatást, amiről még sokat fogunk beszélni. Nem azon volt a hangsúly, hogy a rengeteg kérdésre válaszokat kapjunk, persze meg lett néhány tény magyarázva, hanem vitték tovább a kacifántos történetet, nem is akárhogyan. Jöjjön mindez kicsit spoileresebben.

A bőség zavarát érzem most. Kezdenék mindent Ben-nel, hiszen a készítők a jövőjéből mutattak, nem akármilyen történéseket. Megtudhattuk, hogyan került Sayid a kép, mármint, mi inspirálta a szakmába való visszatérését. Továbbá már az sem titok előttünk, hogy Wildmore és Ben halhatatlan egyéniség, mivel egyikőjük sem akarja a másikójuk halálát. Na, de ne szaladjunk ennyire előre.


Minden Alex elfogásával kezdődött. A szigetet ellepték a zsoldosok, akik nem szaroztak lebuffogtatni Ross-t, valamint a lány szerelmét. Remélem, nem ilyen halállal távozott a sorozatból. Ben bácsi nem ijed meg semmitől. Hidegvérrel nézi végig, hogyan ölik meg lányát. Az alkut nem éppen ilyenre tervezte, de akkor még mi sem sejthettük, milyen aduásszal rendelkezhet pluszba, ha már az előző epizódban minden titkáról beszámolt. Mi kis naivak. Titkok nem véletlenül titkok. Eltűnik, bebújik az acélkuckójába, mi meg pislogunk, miért?! Hát mert felbukkan egy régi kedvenc. Emlékeztek a fekete smokey-ra vagy minek nevezzem a kicsikét. (…) Akkora darálást rendezett, mint annak a rendje. Az ilyen részekért érdemes nézni. Újabb titok, mi a közös kapocs kettőjük között? Talán Jakob, ahova közösen elindultak Locke-kal és Hugo-val? Már nagyon kíváncsi vagyok Jakob titkára? Ki ő valójában?

Mindössze a valóságról számoltam be és még sehol sincs a flashforward. Ahogy Ben felébred a sivatagba egyből elkap az irigység, mekkora arc már. Aztán megérkeznek a tunéziai csókák, akiket játszva könnyedséggel likvidál. Útja nem véletlenül vezetett Afrikába. Megtudhatjuk Sayid, miért szolgálja őt a jövőben. Azért érzitek, az előző részben Michael, most Sayid! Ki lesz a következő? Zseniálisra lett megformálva a karaktere. Le a kalappal.

Jack-kel nincs valami rendben. Fogja az oldalát, de miért? Valami felett átsiklottam volna? Egy valamin csodálkozom a legjobb: Kate tudta, hogy minden rendben van a telefonnal, hiszen amikor leütötték az erőmű felé tartva, akkor rendesen működött, viszont még sem szól erről Jack-éknek. Ezt leszámítva, kiderült az igazság. Daniel-ék mindvégig hazudtak. Mi történt a hajón? Mi történ a dokival? Ki jelenti valójában a kiutat a hat túlélőnek? Ki a franc az a Jakob? És hogy hozta oda magukhoz Ben azt a smoke-ot vagy mit? Kérdés, csak kérdést szül. Wáááá.

This entry has a rating of 4

free web stats