Upfronts 2013 – CBS

 
Beküldte: tess 2013 May 15, 22:10-kor a(z) Upfront 2013: CBS témába.

A nyugdíjas adónak csúfolt CBS következő szezonos programjait a csatornafőnök Les Moonves jelentette be a minap délutánkán a patinás Carnegie Hall-ban. Ahogy várható volt a csatornavezetés hozta a kötelező és persze pár ércelödő  beszólást is elejtettek a többi csatornával kapcsolatban.

We’re not smug at all, we’re hungry.

Nagy meglepetésre a berendelések közt nem szerepel az NCIS:Red, vagyis a csatornát nem nyűgözte le a készítők koncepciója, holott a backdoor pilot igen csak combosan teljesített a maga 16,8M-os nézettségével.

Az egyedüli meglepetés talán csak a furcsa szerkezeti átalakításokban keresendő. A hétfői sitcom blokkot megbontották és Mike & Molly midseasonre pakolták. De ugyanez igaz a Hawaii Five-0  péntekre száműzésére is. Ezt leszámítva viszont nagyjából minden maradt a régi, vagyis tökéletes kockázatmentesség.

„We call it Kids with Knifes” – így a vezetőség Ramsay új sorozatáról

Újoncok: Ahogy várható volt a csatorna vezetése némileg finomított a berendelési arányon és a tavalyi 4 dráma + 2 sitcom felállás helyett, most a komédia műfaját részesítette előnyben. Ez mondjuk érthető is, elvégre dráma fronton több beton-biztos címmel is rendelkeznek, míg a komédiáik szép lassan kezdenek „kiöregedni”, ami pedig mint tudjuk, jó sok pénzt felemészt.

  • Drámák: Hostages, Intelligence, Reckless
  • Sitcom: Crazy Ones, We Are Men, Friends with Better Lives, Mom, The Millers

Visszatérők: 2 Broke Girls – 3. évad, The Amazing Race – 23. évad, The Big Bang Theory – 7. évad, Blue Bloods – 4. évad, CSI – 14. évad, Criminal Minds – 9. évad, Elementary – 2. évad, The Good Wife – 5. évad, Hawaii Five-0 – 4. évad, How I Met Your Mother – 9. évad, The Mentalist – 6. évad, Mike & Molly – 4. évad, NCSI – 11. évad, NCIS: Los Angeles – 5. évad, Person of Interest – 3. évad, Survivor – 27. évad,  Two and a Half Men – 11. évad, Undercover Boss – 5. évad, Unforgettable – 2. évad

Törölték: A tavalyi berendelések a CBS esetében sem bizonyultak nyerő húzásnak, mint ismeretes. A 6 berendelt újoncból csak 1 élte túl, igaz az Elementary mondhatni sikernek számít. Viszont hiánypótló komédia megint nem volt a tarsolyban!

  • CSI: NY – 1-2 éve már temetik a sorozatot, de a gyér nézettség miatt, de ebben az évben végérvényesen is lecsapott a kaszás. Az egykori legyőzhetetlen CSI-franchise ezennel megszűnt létezni, már csak az anyasorozat van képernyőn. A 9 évad 197 része azért még így is impozáns.
  • Golden Boy – Remek koncepció, pazar minőség, de a nép mégsem élt vele. Sajnos egyre inkább úgy tűnik, hogy a nyomozós műfaj nem a CBS-en fog megújulni, holott a Golden Boy erre egy ékes példa lehetett volna.
  • The Job – Februárban startolt verseny reality, amit 2 rész után töröltek a gyatra nézettség (4,01M) miatt. Konkrétan nem is emlékszem rá, szóval ez tutira jelent valamit.
  • Made in Jersey – A szezon talán 2. kaszája, ami a gyatra nézettség ellenére nem is sikerült annyira rosszul, noha ez az új irányvonal látványosan nem érdekelte a nyugdíjas adó nézőit.
  • Partners – A szezon legrosszabb sorozatainak egyik, ha nem ez a legrosszabb. Minősíthetetlenül szar volt, ehhez képest mégis 6 részen keresztül bírta a képernyőn. Oké, a nézettség relatíve tartotta magát, nem esett olyan nagy ívben, de akkor is.
  • Rules of Engagement – A CBS egyik legnagyobb túlélője, amit már kaszálni kellett volna 2-3 éve. Ahhoz képest mindig megúszta, így a végén csak összejött a 7 évad és a 99 rész. Tipikus méltatlanul hanyagolt sorozat volt, amivel látványosan nem foglalkozott senki, de helykitöltés szempontjából mindig kapóra jött. Mondhatni olyan volt, mint anno a ’till Death a FOX-nak.
  • Vegas – Igazi különlegességnek számított a szezon alatt a Vegas, ami meglepően jól lavírozott a minőség és a procedural igen vékony mezsgyéjén. Tette mindezt igen korrekt nevek társaságában, de sajnos a nézettségen ez mit sem segített. A pilot anno még remekelt (14,85M), de sajnos a folytatás már csak a mélyrepülésre volt hivatott. Az utolsó rész alig több mint 7M nézővel búcsúzott, kár érte.

Az Unforgettable sorsáról jelenleg még nincs infó. A visszarendelt 2. évad majd csak a nyáron kezd és nagy valószínűséggel mind a 13 bekért rész adásba is kerül. Gondolom, ha hozza a minimális elvárásokat, akkor jöhet a folytatás jövő nyárra.


free web stats