The Vampire Diaries – Ez volt a 4. évad – írta Silas

 
Beküldte: vendegblogger 2013 May 23, 12:12-kor a(z) The Vampire Diaries témába.

Plusz egy résszel megtoldva véget ért a Vámpírnaplók 4. évada, melyet keserű szájízzel fogadtam. Na nem az utolsó részt, mert azt az eddigi legeslegjobbnak tartom, inkább a komplett szezonját összességében.

(Spoilerekkel folytatódik a tovább mögött.)


Emlékszünk ugye, hogyan ért véget az előző? Elena meghalt, vámpír lett. Az évad eleje erre épült rá, s az átváltozás is viszonylag gyorsan ment végbe. Ráfért már az újítás, hiszen Julie Plec szépen, folyamatosan építette le Elena karakterét, eltávolítva róla szerethető tulajdonságait. Véleményem szerint a vámpír Elena sokkal szimpatikusabb, hol rendes, hol gonosz oldalát villantja meg. Utóbbit hat részig élvezhettük, amit mindennek neveznék, csak feleslegesnek nem. A karakterek háromdimenziósak, így nem lehet valakit teljesen jónak, vagy teljesen rossznak elkönyvelni. Lásd: Stefan története.

Az évad ahogyan kezdődött és végződött: az ég és föld. Jogosnak tartom, amit megléptek az elején, így kibonthattak 23 részen keresztül valami nagy, rejtélyes dolgot. Ha nagy távlatból nézzük, akkor nem volt hülyeség a gyógyír és Silas. Silas történetét a legérdekesebbnek tartom az elmúlt 4 év alatt, aminek egy újabb részlete ki is derült a fináléban. Eléggé sokkoló volt.

Az idei évad pozitívumaként kiemelném, hogy sok szálon folytak az események és ha nem is mindig, de többnyire azért sikerült jól kibontani őket. A színvonal viszont ingadozó volt. Az évad első fele számomra inkább felejthető volt, mintsem emlékezetes, ráadásul a téli szünet előtti utolsó rész, a félévadzáró se volt izgalmas, inkább unalmas. És az akkori halálon nevettem, mert nem rá számítottam: Carol Lockwood-ra.

Felesleges szereplők listája az idei évad során: Tyler Lockwood, April Young. Hogy ők mit kerestek itt, számomra nagyobb rejtély, mint amely Silas-t övezte. Caroline így is többet látható Tyler nélkül, mint vele. Tyler számomra bosszantó és a karakter is teljesen unalmas. És mit kap érettségi ajándékként Caroline Klaus-tól? Persze, hogy Tyler szabadságát. Nem gond, hála az égnek Trevino már csak vendégszereplő lehet a sorozatban, amit pár hónapja letisztáztak.

Akiknek fejlődött a karaktere, akiket érdemes volt nézni, az mindenképp Klaus és Rebekah. Klaus-ból ismét a legjobbakat hozták ki, Rebekah pedig hatalmas karakterfejlődésen ment át. A fináléban amit nyújtottak, azért is piros pont jár. Elijah keveset szerepelt, pedig ő is a kedvencem, de a spin-off jön ősszel. Senkinek egy rossz szava nem lehet. A backdoor pilot is tetszett, mint a The Originals felvezetője és mint a Vámpírnaplók egyik legjobb, 4. évados epizódja. Mivel idén nem sok jót kaptunk, örülnünk kell, ha néha azért kapunk egy-egy izgalmas részt.

A hasonmás témáról én azt hittem, hogy le van tudva Elenáéknál. A fene gondolta volna, hogy Stefan Silas hasonmása? Ledöbbentett. Julie Plec gallyra vágta a negyedik szezont, mert többet reméltem tőle, de ez a húzása tényleg zseniális volt. Silas most átveszi Stefan helyét, az egyértelmű. Azaz eléggé érdekes ötödik évad elé nézünk. És még egy fontos dolog: Katherine ember lett. Szegény: az elején még csak alkudozni akart, de aztán Elena, hogy mentse saját életét, embert csinált hasonmásából. Érdekel az is, milyen következményekkel jár az, hogy hasonmás itta meg a gyógyírt. Hiszen a doppelgänger szó nagyon fontos lesz idén ősztől.

Összességében: Az évad nem volt siralmasan rossz, de több volt az unalmas, érdektelen rész, mint a jó. Tőlem kap egy 6.5/10 pontot, többet nem szándékoznék adni. Viszont ősszel egy erős, mozgalmas premier elé nézünk.


free web stats