2 éves a GURU, mi meg hamarosan részegek

 
Beküldte: tess 2008 May 8, 21:00-kor a(z) Hírek témába.

Kissé nyálas, kissé klisés, de azért mégis jó kimondani: Végre két évesek vagyunk! Ilyenkor akarva akaratlanul is előjönnek a régi emlékek, a retro feeling és persze az a rengeteg hiba, amit közben elvétettünk. Ezek mind-mind olyan momentumok, amikre jó emlékezni, amik erőt és persze lelkesedést adnak a folytatásra, meg hatalmas méretű bőrréteget a pofánkra, hisz verjük is a mellünk elég rendesen.

Szigorúan csak az újak kedvéért jöjjön némi emlékezetfrissítés, hisz nem mindenki tart velünk a kezdetek óta. Anno ez volt itt az első post, amitől szerintem mára már fényévekre vagyunk. Ez meg itt az első születésnapunk az én öröm könnyimmel és Kanyecc nyugodt visszaemlékezésével. Asszem Fercsa is produkált anno valamit, de azt nem találtam :D Itt jegyezném meg, hogy Kanyecc nem volt a kezdetek óta tag, de lelkesedése és kitartása a sorozatok iránt meghozta a gyümölcsét és mára tényleg egy két lábon járó sorozatlexikon lett hozzánk hasonlóan. Nagyképűen hangzik, tudom, de hát az átlag sorozatnézőknél kissé szélesebb az érdeklődésünk. Ami mondjuk néha problémákat is okozott.

Ha már problémák, akkor mindenképpen érdemes megemlíteni a fuckin’ skoolt, hisz rendszeresen szopunk vele. Vizsgaidőszakban ugyanis napi szinten blogolni és persze sorozatot nézni nem kis munka. Annak meg főleg nem, aki még diplomázni is akar. Személy szerint én buktam is a diplomát minimum egy évre, de hát megérte. Majd egyszer meglesz, ha másra nem hát legalább erre jó a kreditrendszer. Aztán ott van még a lelkes kritikus tábor is, bár róluk már egy ideje nem veszünk tudomást. Nem is részletezném ezt, helyette inkább csak annyit mondok AXN. Misem bizonyítaná jobban a munkánkat, minthogy az AXN felkért minket egy laza kis blogolásra. Kanyecc és én csináljuk a mókát, amit néha élvezünk néha nem, de azért csináljuk, mert megéri. Főleg mert fasza gyerek a Boss. Nagy pacsi Ádámnak meg az AXN fejeseknek!

Ahogy telik-múlik az idő mindig épül és szépül a blog a ti érdeketekben. Fercsa mostanság nagyon kitett magáért, amiért tényleg maxi respect neki. A GuruTube valami eszement jó vállalkozás volt és hát sikeres is. Nem kis meló volt összehozni. Hasonlóan szenvedős volt az új blogmotor beüzemelése is, de hát váltani kellett végre. Aztán persze rengeteg változás történt, de nem térnék ki egyesével mindegyikre. Legyen annyi elég, hogy már tényleg napi szinten foglalkozunk dvd hírekkel, korszerűsödött a nézettség kategória, van saját műsorújságunk és hát elég pöpecül rágyúrtunk 2007/08-as szezon sorozataira.

És itt most végre el is jutottunk az adatbázisig. Merthogy ez nekem még mindig nagy álmom, még így két év után is. Eddig prózai okokból nem igen valósult meg, de azt kell mondjam nem is baj. Mostanra jutottunk el arra a szintre, hogy tényleg hatalmas háttér van már mögöttünk, amit csak össze kell rendezni. Remélem sikerül és remélem minél hamarabb. Ugyanis mondjon bárki bármit, de én még nem láttam idehaza sorozatos adatbázist. Tervek persze voltak rá, de még mindig mi állunk a legközelebb hozzá. A jövő tehát ez, egy éve is ez volt, de most már tényleg itt az ideje.

Minden szempontból tehát azt kell, hogy mondjam kellett ez a két év. Végre rendesen kiforrott a dolog és végre látjuk a fényt az alagút végén. Vannak céljaink, vannak tapasztalataink és persze van kitartásunk. Mert azt azért szögezzük, le ide kell az is. Nem elég csak sorozatot nézni napi szinten, együtt kell velük élni. Ez pedig hatalmas áldozatokat követelhet, higgyétek el én tudom. Hogy megéri, hát ezt mindenki maga mérlegelje, de nekem mindenképpen. A Guru először egy szimpla ötlet volt, majd egy kényszervállalkozás, aztán hobby és mostanra munka. Egy olyan munkahely, ami a hobbink. Számomra a sorozat nézés és a Guru egy és ugyanaz, legyek bárhol és bárkivel. És ezt az életérzést tényleg annak a két évnek köszönhetem.

Végezetül pedig jöjjön a szokásos tiszteletkör, mert néha azért a nagypofájú embernek is nyalnia kell. Köszönöm a Guru Team-nek, Fercsának és Kanyeccnak a közreműködését, Thingolnak a rövid vendégblogolást, a hazai torrent oldalaknak a sok-sok hivatkozást, az AXN-nek a lehetőséget, a kritikusainknak a sok anyázást és persze a maréknyi lelkes kommentet. Végezetül pedig köszönet mindenkinek, aki minket választott. Nem vagyunk sokan, de azért évről évre többen vagyunk. Gyarapodjunk hát együtt, hisz a 3. születésnap nincs is olyan messze. Mi meg örömünkben leisszuk magunkat a napokban. Hisz tudjátok az első mindig a kultúra és a deviancia, minden más csak ezek után.

És legvégén jöjjenek a számok, amik ugye minősítenek minket. Sok? Kevés? Mindenki maga döntse el, de szerintem azért tiszteletreméltó. Nem sok sorozatos oldal rendelkezik hasonlóval.

500.000 látogató majdnem
4434 post
1000-res nagyságrendű ep beszámoló és kritika
998 regelt tag
263 Pilot kritika
233 kategória
30 szavazás
3,5 maraton
3 beteg szerkesztőés sorozat rajongó
1 közös cél
és mérhetetlenül nagy lelkesedés

Kösz, hogy velünk tartottatok!


free web stats