Person of Interest – Ez volt a zseniális 2. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2013 June 4, 0:17-kor a(z) Person of Interest témába.

A legjobb dolga a CBS-nek a Person of Interest. Dobáljatok meg a kővel, hiszen a „zseniális” szót kivételes alkalmakkor ajánlatos használni, még se féltve írtam le. Aláírom, eléggé hullámzó 2. évadot hagytunk magunk mögött, de ha összességében nézzük, akkor igen is előrehaladott történetet láthattunk a 22 epizódja alatt, ami simán felülmúlta az 1. szériáját. Azzal se túlzom szerintem, ha az idény legjobb akciósorozatának járó elismerést kiosztom neki ismét. Tavaly is megszerezte – teljesen megérdemelten, és most se tudnám másnak adni, mert ez bizony betyár jóra sikerült.

Nem kapkodtak, ami különösen tetszett. Az előző etap cliffhangerét se az első részben oldották meg, hanem a másodikban. Zavart ez valakit? Különösen kiemelkedőt az évad második felében mutattak, amikor behoztak egy alternatív szálat (ezt ni!), s rádöbbentették a nézőközönséget, hogy olykor a történésekkel tudják meghozni az emberek kedvét, olykor viszont a zseniális castinggal, hiszen talán azzal se túlzok, ha a legjobb mellékszereplőknek járó díjat is neki osztom ki. Túlságosan elfogult lennék?! Lehet, viszont a PoI nagyon belopta magát a szívembe, mert ritka az olyan sorozat, ami az „átlagos, heti ügyekkel” se tud annyira untatni, mint pl.: egy CSI.

A 22 résznek a fele volt használható. Ezekben feltűnt egy-egy átívelő szál, ami meghozta az ember kedvét, de a többiről se feledkezzünk el, mert ilyenekkel találnak remek vendégszereplőket. Kaptunk is eleget, amit már csak spoilerezés kedvéért se sorolnék fel, de előző kritikáimban 2-3-ra felhívtam a figyelmeteket.

Megszámolni se merem, hány visszatérőt kell fejben tartani. Sőt, azt is bátran ki lehet jelenteni, hogy az átívelők szálakat egy kezemen nem tudom megszámolni. Ez nem probléma, hiszen van hova nyúlni. Lehet egyiket a másikkal fedni, és olyan dolgokat lehet kivitelezni, amitől letesszük a hajunkat. A legszebb a Person of Interest-ben, ami megkülönbözteti a Lost-tól, hogy hiába van számtalan kérdés a fejemben, egyáltalán nem is zavar. Ott van Elias, aki távolból irányít, de még se érződik gyengének. Ott a HR tevékenysége, ami megint csak egy elgondolkodtató jelenség. Ne feledkezzünk el a Root-ról se, illetve azokról, akik mindenáron meg akarják kaparintani a gépet.

A 2. évad utolsó részei hozták a várt hatást. Tony Camerino-ék bedobnak minket a mélyvízbe. Szinte az összes átívelő történet csomópontba érkezik, de hogy mivel és hogyan folytatódik, azt meg nem merném tippelni. A finálét nézve a Fringe-re ütés futott át az agyamon. Lehet kicsit túlzom, viszont vele azonosítom. Talán azért, mert ugyanazt a hatást váltja ki belőlem: olyan történetet szállít, amit öröm nézni, akcióban dús és eléggé színes. Harold-ot simán Dr. Walter Bishop-hoz (John Noble) hasonlítanám, akinek számtalan olyan ötlet fut át az agyán, ami nekünk meg se fordulna. Ettől válik ez a sorozat annyira nagyszerűvé, melynek hatására simán leírom a „zseniális” szót, amivel elismerésem szemléltetném.

Sok hozzáfűzni valóm nincs a fináléhoz. Nem azért, mert annyira „ízére” sikerült, inkább csak azért, mert jelenleg a hatása alatt vagyok. Egyszerűen újra kell nézni. Az örömhormonok termelődtek tonnaszámra nézése alatt. Mosolyogtam a különböző „poénos megoldásokon”, legyen az egy telefonhívás által jött utasítás vagy az, amikor egy fülke szolgáltatta a kellő információt ahhoz, hogy túléljék az adott helyzetet.

Az első széria se volt kutya, de a második simán hozta azt a színvonalat és Sarah Shahi szereplésével simán túl is haladott rajta. Jó folytatás elé nézünk. Tippemre a 3. évad még sötétebb és igazságtalanabb lesz, mint az előző kettő. Várom már azt, amikor Elias kiszabadul a börtönből és átvegye azt, ami őt megilleti. A HR szál is eléggé erősödik, újabb rejtélyes főnök tűnik fel a színen. Jó folytatás elé nézünk.

This entry has a rating of 4.5

free web stats