Falling Skies – Lassan vége a 3. évadnak

 
Beküldte: krigintajrun 2013 July 27, 9:47-kor a(z) Falling Skies témába.

„Galactic war?”

8 rész óta visszatért az 1 éves szünetéről a TNT sci-fi-dráma sorozata. Hosszú várakozási időszak volt ez, főleg az évadzáróban történt események miatt is. A rajongók várták már, hogy vajon hogyan folytatódik a történet és az új idegenek akik érkeztek az utolsó részben vajon ellenségek vagy szövetségesek lesznek? Erre a kérdésre még a szezonnyitó rész előtt választ kaptunk, elspoilerezve a csatorna által. Ejnye TNT! Eddig azért is nem írtam semmit a szezonkezdésről, mert részint az évad idén eléggé a „lassú víz partot mos” és a „ráérünk arra még” elvet követi….. De így 8 rész után már ideje volt életjelet adnom a sorozatról, és végre történik is már valami a családi drámán kívül. Értem én, hogy kevés a büdzsé és nem lehet mutogatni állandóan az idegen életformát, de hogy 7 rész alatt alig látunk 1-2 idegent?

Kedves TNT, kéne kis pénzt dobni a sorozat következő évadjának. Előre is köszönik a rajongók. Az 5.rész után ugyanis a csatorna bekérte a 4.évadot, és most kivételesen 12 részt a 10 helyett. Jövőre se maradunk partizánok nélkül. Csapjunk is bele az eddig történtekbe. Innentől spoileres leszek! Klikk a tovább mögé.

A kezdés ismét egy „in medias res” szerűség lett. Ugortunk 7 hónapot előre az időben, évadvégi cliffhanger feloldás kifújt. Tomék már új az idegenekkel közösen vették fel a kesztyűt az Eszfenik ellen (a hosszú lábú idegenek neve). Kicsit furcsa kezdést sikerült megalkotni, lévén személyes véleményem szerint semmit nem indokolta az ekkora időbeli ugrást. Megkaptuk Hal személyében az új „vajon ő-e a kém” szálat, mivel az előző évad végén kiderült, hogy Karentől kapott egy kis „alien bogárchipet” a fejébe.

Idegen vs. Idegen száli történések: A részek folyamán több szó esett bizonyos Volm fegyverrel, amit az Eszfenik ellen vetnének be. Cochise (a Volm faj képviselője) elég titokzatos ezzel kapcsolatban, annyi biztos, hogy nem csak fegyvernek használható. Eközben persze a másik faj se tétlenkedik, egy az emberiség számára mérgező védőhálót lőttek fel a Föld köré, megakadályozva, hogy a Volm csatahajók belépjenek majd a légkörbe. Elméletileg a Volm fegyvert ezen védőhaló kiiktatására fogják használni, csak még épp nincs kész. (biztos vagyok benne, hogy pont az évadzáróra lesz kész).

Családi történések: az előző évad végén kiderült, hogy Anne gyermeket várt Tomtól. Aki meg is született a mostani részek alatt, csak egy kis „légy került a levesbe”. A gyermek nem teljesen ember, hanem félig idegen DNS-e van. Létrejött az első ember-földönkívüli hibrid lény, kíváncsi leszek mit tud majd, mert jelenleg épp elrabolták anyjával együtt. Shit!!!

Hal szembogaras dolgát is hamar lezavarták, Lourdes egy az emberekkel lévő póktól kapott idegen anyaggal eltávolította, de a merényletek még utána is folytatódtak. Sokáig én is az új elnöknőre (Miss Peraltára) gondoltam, aztán kaptunk egy jó nagy pofont: Lourdes a kém. Tele volt a z arca pár „ezer” bogárral. Mikor és hogyan került bele ennyi? A Comic Conos információk szerint kapunk rá választ, de teljest nem biztos. Kösz…..

A színészekről ugyanazt tudnám írni mint tavaly, a karaktereket már megszoktuk/szerettük, a létrejött párosok Tom-Anne és Hal-Maggie mind ugyanolyan jó mint volt. Tom legkisebb fiát Mattet tudnám kiemelni, aki idén több szerepet kapott, aminek már ideje is volt. Pope már egész kedvelhető lett, persze a stílusa olyan mint amilyen, ezen nem fog változtatni.

Az évadzáróra szinte biztos, hogy elkészül a Volm fegyver, meglátjuk mit tesznek vele és vajon  igaz lesz-e, hogy a Föld és az emberek egy galaktikus háborúba cseppennek.

A sok dráma miatt eddig csak 7/10-et tudok megajánlani a részekre, mert valahogy nagyon lassú lett a cselekmény. Szeretem a drámát, azzal nincs baj, de mikor az a sci-fi hátrányára van, úgy már nem annyira. Persze tudom, hogy az utolsó két rész lesz majd az odavágós. (csak legyen igazam).

This entry has a rating of 3.5

free web stats