Axe Cop – Pilot

 
Beküldte: tess 2013 July 30, 18:14-kor a(z) Axe Cop,Pilot témába.

Időről időre vannak olyan gyermeteg vágyálmok, amik a fene se tudja miért vagy leginkább hogyan, de mégis életre kelnek. Ez történt az Axe Cop esetében is, ami már első nekifutásra is annyira abszurd, irreális és inkorrekt, hogy a lényegi debilségén túl tényleg csak egy kusza fantáziájú kisgyermek agyszüleménye lehet. És a sors fura fintorából adódóan tényleg az. A legnagyobb vicc viszont mégis csak az, hogy a FOX egy ilyen vízióra alapozza a szombati animációs blokkját!

Maga a történet a Nicolle testvérek agyszüleménye, akik webes képregényként indították útjára a produkciójukat még valamikor 2009-ben. Aztán menetközben megjelent a Dark Horse Comics, majd nemrégiben meg ugye becsöngetett a FOX egy 6 részes berendeléssel. Mi ez, ha nem a tündérmese modern installációja?

A negyedórás pilot már a főcím alatt tisztázza az alapfelállást, miszerint egy olyan rendőrrel lesz dolgunk, aki egy tűzesetnél megtalálja az tökéletes fejszét. Bizony, A fejszét, majd castingol magának egy furulyás társat, hogy aztán a rosszarcú törvénytelen egyedeket a földdel tegye egyenlővé. Egyszerű, mint az ólajtó, de a script bonyolultságát nem is itt kell keresni. Sokkal inkább az intenzitásban, ami egyszerűen letaglózó mértékben pusztítja a szürkeállományt szórakoztató célzattal.  Mondhatni 2 percenként változik a felállás, gyors flashbackbe ágyazott felszínes eredettörténetek és kusza tematikájú párbeszédek színesítik az amúgy sem gyenge részenként alapfelállást.

Apropó alapfelállás, hát ennél komplexebb idiotizmust sem mostanában láttam. Mesterien vegyíti a szélsőségeket a még szürreálisabb ábrázolás érdekében, miközben inkorrekt tulajdonságokkal ruház fel szinte minden karaktert. Olyan, mintha az Archer fekete komédiás dialógusai keverednének az Angry Beavers szörnyfilmes betéteivel, amit ráadásul jókora idiotizmussal még nyakon is öntöttek volna. Hiánypótlóan egyedi formátum, ami szerencsénkre még pont megmarad az éppen emészthető stációban. Merthogy az Axe Cop egy standard fél órás animációs slotban maga lenne a téboly. Így viszont egy gyermekded aberrált vízió a világról és a popkultúráról, ami egy viszonylag látványos animációval és Nick Offerman pazar orgánumával még épp fogyasztható. Itt jegyezném meg, hogy nem semmi badass karakterszínészek hangja is feltűnik a szériában, szóval szigorúan javallott odafigyelni!

This entry has a rating of 3

free web stats