Kaszát kapott a True Blood

 
Beküldte: tess 2013 September 3, 23:13-kor a(z) Hírek témába.

Pár órája már a hírtől hangos az internet, miszerint nemrégiben Michael Lombardo, az HBO programigazgatója bejelentette, hogy a 7. évaddal véget ér a True Blood.

“Alan Ball took the books by Charlaine Harris, assembled a brilliant cast led by the magnificent Anna Paquin in the role of Sookie Stackhouse, and crafted a show that has taken its many devoted fans on an unforgettable journey. Alan passed the baton to Brian Buckner, who led our fantastic writers and crew in crafting a spectacular sixth season, and he will lead us through the seventh and final season of this amazing show. Together with its legions of fans, it will be hard to say goodbye to the residents of Bon Temps, but I look forward to what promises to be a fantastic final chapter of this incredible show.”

2008-ban nagy volt az öröm az HBO háza táján, amikor a Six Feet Under után 3 évvel a sajátos kreatív látásmóddal rendelkező Alan Ball visszatért a csatornához egy feldolgozással. Ez volt a True Blood, ami Charlaine Harris népszerű vámpír regénysorozata a The Southern Vampire Mysteries alapján készült. Ball mesterien vegyítette a provokatív alapanyagot, a délies fülledtséget és a karakterizációt a csatornára jellemző tág formai keretek közt. Az egyedi gerilla marketing, a túlcsorduló erőszak és szexorgiák, valamint a fordulatos cselekmény a végére meghozta a várva várt sikert. A pilot 1,44M nézővel nyitott, amit a fináléra 2,45M-ra sikerült feltornázni.

 • 1. évad premier (pilot): 1,44M
 • 1. évad finálé: 2,45M
 • 2. évad premier: 3,7M
 • 2. évad zárás: 5,11M
 • 3. évad premier: 5,09M
 • 3. évad zárás: 5,38M
 • 4. évad premier: 5,42M
 • 4. évad zárás: 5,05M
 • 5. évad premier: 5,2M
 • 5. évad zárás: 5,05M
 • 6. évad premier: 4,52M
 • 6. évad zárás: 4,14M

Amint látható a nézettség brutális léptékben emelkedett az évadok során, ami végérvényesen is egyértelművé tette mindenki számára, hogy a kétes megítélésű dráma a csatorna zászlóhajós sorozatává vált. Jelen állás szerint a 2. legnézettebb saját gyártású sorozat a Game of Thrones mögött. A 6. évad átlagnézettsége 4,5M  náző körül mozgott, ami az ismétlésekkel, a DVR számokkal és egyéb alternatívákkal 10,6M körüli átlagot eredményezett totálban. Szóval bátran kijelenthetjük, nem a nézettség volt a kasza oka.

Az HBO jó szokásához híven nem indokolta a döntését, de valószínűsíthető, hogy a hátérben az anyagiakon hasalt el a sorozat. Jövőre ugye lejárnak a színészek szerződései és jöhetne az egyezkedés, ami az amúgy is magas gázsikon túl láthatóan nem érte meg az HBO-nak. Ezt támasztja alá az a tény, miszerint a záróévad csak 10 részes lesz. No és persze meg kell említeni a kreatív problémákat is. Anno Ball hangsúlyozta, hogy 5 évadot lát a szériában, aztán vagy ezért, vagy más okok miatt, de távozott is az 5. évaddal. Mondjuk nem hinném, hogy a vezetőséggel rúgta össze a port, elvégre mostanság az HBO közeli Cinemax-on bábáskodik az általunk az év újoncának titulált Banshee-n. A helyére érkező Brian Buckner relatíve jól vette az akadályokat, de sokak szerint a hanyatlás első jelei már így is érezhetőek voltak.

Ami biztos, 2014 nyarán búcsúzik a sorozat és az ígéretekhez híven a sorozat mind a három arc, vagyis Anna Paquin, Stephen Moyer és Alexander Skarsgard is ott lesz a fináléban.


free web stats