Trophy Wife – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2013 September 11, 19:29-kor a(z) Pilot,Trophy Wife témába.

Az ABC megszivárogtatott néhány komédia pilotot múlt hét folyamán. Elmúltak már azok az időszakok, amikor a pre-air epizódokat kerestük torrenten; most vagy megkapjuk a csatornától, vagy kivárjuk a premier másnapját. A Trophy Wife-nál nem szükséges, mert a népszerű stream-elős oldalakra felkerült. Ennyivel kevesebbet kell nézni a dömping hetében. Talán egy mixelt Suburgatory és Modern Family duóhoz tudnám hasonlítani – melyekből kevés jó került át, de ez talán az egyediség egyik jele lehet.

A történet arról szól, hogy van egy kétszeresen elvált férjünk, Pete (Brandley Whitford), aki egy szórakozóhelyen belebotlik a harmadik csajába, aki van olyan örült, hogy még úgy is randizik vele és hozzá megy, hogy tisztában van a felállással, azaz az előző két exétől vannak gyerekei, és azok a nap túlnyomó részében zargatják az idiótábbnál-idiótább dolgaikkal. Az előző két ex, persze tapasztalt anyuka, míg Kate (Malin Akerman) csak most ízleli meg milyen az, ha a férj mellett van gyerkőc.

2013/14 kevés ígéretes szitkom ötletet vonultat fel, de talán a Trophy Wife kitörhet az egyhangú hétköznapi sztorik mellől. Mondom a pozitívumokat. Van két ex-feleség, három mostohagyerek, az új fiatalos feleség és az idősebb férj – eléggé változatos, szinten minden korosztályból válogattak bele, a vicces részeket több oldalról tudják megközelíteni. Abszolút ígéretes. Sőt, ahhoz képest, hogy egykamerás és még családi is (ugye eléggé le van fedve ez a réteg), simán tud olyan poénokat elsütni, amitől még én is – a klisé-hatás alatt – röhögni tudtam. A legtöbb humoros jelenetet a gyerekek oldaláról kapjuk, legalábbis ezt érzem.

Tényleg mixesnek érzem. Olyan, mint ha a jelenlévő ABC-s komédiákból kapott volna egy-egy jellemet. Bár a készítők sorában Emily Halpern foglal helyet, aki előzőleg a Private Practice-t irányította, ugye ez is náluk futott. Egy évadnyi sztorit mindenképp ki tudok belőle nézni, ez már csak jelent valamit!

A Trophy Wife-ban nem igazán pazarolták az időt mesélgetéssel. A 20 perces pilotban összeállt az alapkép, nem bonyolították a helyzeteket, a dolgunkat – ezzel egyidejűleg a szórakoztató faktort is sikerült olyan magasra helyezni, amivel egy könnyed, kikapcsolást biztosító újoncot sikerül ősszel a képernyőre rakniuk. A szereplők közül talán a fiatalság a legerősebb, valamint Brandley, aki cseppet se minta apa, ez majd hozni is fogja a poénáradatot.

Simán egy Suburgatory pótléknak írnám le. Van olyan különleges, hogy az ABC kicsit jobban ingásban lévő visszatérő komédiáját ki tudja ütni. A kezdés tetszett, lehetett volna erősebb, de hát a Modern Family és a The Middle is út közben lopta a szívembe magát. Nála viszont ott az előny.

This entry has a rating of 3.5

free web stats