Elkaszálták a The Killing-et (megint!)

 
Beküldte: Kanyecc 2013 September 11, 21:21-kor a(z) Canceled/Ended: 2012/13 témába.

„Deja Vu” – csak ennyit írt a Deadline.com, amikor ismételten lehozta a The Killing kaszáját. Az AMC a második évad után döntött úgy, hogy a nézettség és egyéb okok miatt elkaszálja a sorozatot, de a gyártók megpróbálták a lehetetlen és végülis rátaláltak a menedékre, a Netflix-re, amivel közös finanszírozással már jöhetett – némileg megcsúszva – a harmadik évadja. A csatorna leadta, és hosszú várakozás után tegnap jött is a sajtóközlemény, miszerint nem lesz negyedik szériája, most már valószínűleg ténylegesen is halott a produkció.

We’re especially gratified to have orchestrated a unique deal with AMC for Season 3 that included a bold partnership with Netflix. While we would have loved to produce a fourth season for AMC, FTVS is immensely grateful to everyone involved with this moving series: our brilliant cast, led by Mireille Enos, Joel Kinnaman and Season 3’s Peter Sarsgaard; our stellar executive producer, Veena Sud; a remarkable writing and producing team; and a tireless, dedicated crew. Most of all, FTVS thanks the terrific fans of The Killing, who communicated their appreciation for the show throughout its run.”

– mondta a Stúdió sajtósa

Bár már az évadkezdésnél lehetett sejteni, hogy el fogjuk veszteni, hiszen 20%-kal kevesebbel nyitott, mint az előző szériája a 18-49 évesek körében. A teljes lakosság körében csak 2%-os volt az esés (1.80 millió kontra 1.76 millió), de sajnos a lejön lefelé indult el. Végelszámolásban: 1.52 millióval búcsúzott a 3. etapja.

Az esély persze megvan arra, hogy feléledjen a 4. évad, ha a stúdió megint szerencsével jár, de nagyon úgy fest, hogy a Netflix-et nehéz lesz pótolni.


free web stats