Újoncszemle I.

 
Beküldte: Kanyecc 2013 September 23, 23:34-kor a(z) 2013/14 sorozatai,Heti adag témába.

A 39. hét első napján egyből négy újoncot fogunk kapni. Hétfőre 6 van betervezve a jelenlegi felállás alapján. Ebből a Sleepy Hollow-t már megkaptuk, az Almost Human-t pedig majd valamikor november tájt fogjuk. Ha minden igaz, és a Fox pálfordulással nem hozza előrébb a debütjét. Kettőjükön kívül a további 4 ma mutatkozik be odakinn. A CBS részéről 3 db (We are men, Mom, Hostages), míg az NBC-éről 1 db (The Blacklist). Kicsit körmükre nézünk, hogy mit lehet róluk tudni, mi az, ami eddig kiderült róluk.

Kezdjük a CBS komédiáival, amikkel hamar végzünk. A We Are Men (előzetesei!) alapsztorija egy oltárnál hagyott férfiről szól, akit felkarol pár tapasztaltabb haverja, nehogy facéran halljon meg. Mindezt a How I Met Your Mother fogja felvezetni, ami a tavalyi szezon 8.31 milliós átlag nézőszámmal futott a teljes lakosság körében, illetve 3,2-es demóval a 18-49 éveseknél. Az újonc amúgy egy felszabadult timeslotot kapott, amit előzőleg a Partners, a Rules of Engagement és pár ismétlés töltött fel. Ezeknek cseppet se teljesítettek kimagaslót, így muszáj lesz odafigyelni rá. A vetélytársai között: a Dancing with the Stars (ABC), a Bones (Fox), a The Voice (NBC) és a Hart of Dixie (The CW) kap helyet, azaz cseppet sincs könnyű helyzetben.

Hogy a csatorna mennyire bízik benne, azt kb. az is mutatja, hogy már a premier előtt felkerült a netre a pilot epizódja, valószínűleg azért, mert nem tartják egy erős versenyfélnek. Legutóbbi infó hozzákapcsolódóan (már ami az adatlapjából nem derül ki), hogy Melissa Claire Egan és Jane Leeves vendégeskedni fog a szériájában, míg Bre Blairt és Aya Cash-t visszatérő státuszban emlegetik. A CBS Studios két (a másik a The Millers) szitkomot rendelt be, de hogy elég lesz-e, az már nem rajtunk múlik, hanem a készítőkön.

A CBS másik este debütáló komédiája a Mom (előzetesei), amit a Warner készített el nekik. (Külön érdekesség, hogy hasonlóan magas szitkom rendelést még a Sony TV, a Universal Studios és a Fox TV kapott. Szám szerint 4-4-4db-ról, valamint utóbbi esetében 6db-ról van szó.)

A Mom a 2 Broke Girls felvezetését élvezheti, amiről annyit érdemes megjegyezni, hogy az előző esztendőben nézettebb volt, mint a HIMYM, ugyanis a 2. szériáját a 24 epizódja alatt átlagban 9.84 millióan látták, sőt fénykorában 12.45 milliót is hozott a 2×13-as részével. A 18-49 évesek körében: 3.37-es demóval zárta az idényt, ami kimagasló. A csúcsot a 4.1-es demójával érte el ugyancsak a 2×13-as epizódjánál.

A Mike & Molly helyét töltheti fel, és szintén kulcsfontosságú helyen szerepel, hiszen a Hostages című újonctársát fogja felvezetni, tehát cseppet se mindegy, mit tesz le az asztalra. Ellenfeléül a Dancing with the Stars-ot (ABC), a Sleepy Hollow-t (Fox), a The Voice-t (NBC) és a Beauty & the Beast-et fogja kapni. A két reality ellen nem sok esélye lesz, viszont a két drámát akár meg is tudja fogni.

Jöjjön a masszív blokk. Elsőként és befejezve a CBS vonalát a Hostages (előzetesei!), ami az ősz első limitált sorozata. Ezt ne tessék összekeverni a minisorozat jelzővel. Pusztán csak annyit takar, hogy a CBS berendelt belőle 15 epizódot, ennyit kapunk a 2013/14-es idényben. Természetesen a 2. évad bekérésének jogát a csatorna fenntartja, ha hozza a kellő nézettséget. Pontosan ezért írtam a Mom-nál, hogy nagyon számítani fog a nézőszáma, mégis csak egy high-concept produkciót kapunk, így ősszel megint csak az elsőt.

Helyileg nem kapott rossz timeslotot, a Hawaii Five-0 által koptatott 22 órásit kapta, ahol a The Blacklist (NBC) és a Castle (ABC) lesz a fővetélytársa. Ingatlan tempóval tessék számolni, hiszen az ABC krimije 10.18 milliós évadátlaggal zárta a tavalyi idényt, míg 2.04-es demóval.

A Hostages-ben minden olyan szó fellelhető, amitől uuh-ááhh-zni fogunk: elnök, merénylet, túlejtés, high-concept, Dylan McDermott. A legutóbbi casting híreiben írtuk, hogy Francie Switft visszatérő státuszú lesz, mint Hilarie Burton. Történt a nyár alatt egy szerepcsere, ugyanis Kate Burton helyére Mary Elizabeth Mastrantonio került. Jah, és a Warner stúdió lesz érte felelős, tehát cseppet sincs rossz kezekben.

Végezetül pedig jöjjön a már említett The Blacklist (előzetesei!), az NBC késő esti blokkjában. Egy újabb krimi, amit a Fox The Following-jával tudnék azonosítani. Az alapfelállás az lenne, hogy a világ legkeresettebb bűnözője feladja magát, hogy aztán az FBI-nak segítsen. Érdekes, a pilottól sok fog múlni. Van egy sandagyanúm, hogy ott lesz a teljes évados újoncok között, mert James Spader jó választásnak tűnik a főszerepre.

Helyileg ugye a 22 órás blokkba kerül, ahova a Hostages (CBS) és a Castle (ABC). Tavaly ősszel a Revolution kapott helyet ekkor, ami túlélt; míg midseasonben a Deception (nyáron a Siberia), ami(k) pedig nem. Eléggé kétesélyes tehát a helye, viszont a The Voice felvezetését élvezheti. Igaz, kezd megkopni az énekes-tehetségkutató sikere, de a 3. évadjánál hétfő estéként 12.34 milliós teljes lakosságos átlagot azért össze tudott hozni, valamint 4.4-es demót a 18-49 évesek körében. Ha ezt nézzük, akkor nem kell félteni, amondó vagyok.

A Sony TV stúdió drámái közé tartozik (mint a Rake és a The Night Shift). A sorozat a Comic Con-on is kapott egy negyedórás panelt.


free web stats