Welcome to the Family – Kezdett a sorozat

 
Beküldte: Kanyecc 2013 September 27, 20:35-kor a(z) Pilot,Welcome to the Family témába.

Nincs panasz az idei szezon komédia felhozatalára, mert amit eddig láttam, az az előzőekhez képest cseppet sem kiábrándító – inkább azt érzem, hogy fejlődik a műfaj. Forradalom hatja át a családi témájú koncepciókat, melynek egyik terméke a The Goldbergs volt, míg a másik a Welcome to the Family lehet, amit pusztán azért fogok nézni, mert a karakterei szerethetők. Hamar megmarad mindegyik a fejemben. Nála éreztem a legjobb castingot eddig.

Csak egy szimpla sokadjára átrágott témát ölel fel a történet, miszerint két tinédzser végez a sulival, előttük a nagyvilág, amit egy nem kívánt terhesség akadályoztat. Ha dióhéjban kell tálalni a sztorit, akkor elég ennyit tudnotok. Ha viszont többre vágynátok…: akkor megjegyezném, hogy a fiú az iskola legjobbja volt, míg a lány nem éppen. Utóbbi szülei is meglepődtek akkor, amikor a végzettek között említették a nevét – ennyire felelőtlen (?) lányt képzeljetek magatok elé.

A történet ott érik teljessé, amikor a lány apja elmegy egy bokszterembe, mert kap egy ingyenes órára feljogosító reklámpapírt. Az ott lévő férfi hazaküldi, mert látja rajta a puhányságot, nem akarja az idejét elfecsérelni rá. Na igen, de ez a pasi lesz annak fiúnk apja, akiről fentebb beszéltem, ergo, már az elején megalapozódik egy konfliktus helyzet a két fater között, míg az anyák jóformán el-elvannak egymással. A fiatalság pedig már szövi nagy terveit.

Kétség kívül Ella Rae Peck nálam az idény felfedezettje, aki a Deception-ben annyira jellegtelen szerepet kapott, hogy nagyon meg se tudott érinteni. Feltűnt előtte még a Gossip Girl-ben, amit az első évad után örök nyugovóra küldtem, szóval ha úgy fest, akkor a drámás életpályája felejthetőre sikerült, míg a komédia… Nos, a komédiában eddig kiemelkedő. Bugyuta karaktere szerethető, humoros, mosolygerjesztő. Ez kell egy működőképes szitkomhoz. A szülőket annyira nem emelném ki, mert tipikus mivoltukból eredeztethetően nálam csak a klisés poénjaikkal mélyültek el, ez persze nem jelent se rosszat, se jót, csak átlagosságot.

Az írók könnyű helyzetben vannak. Megannyi hasonló témájú komédiával és drámával találkozhattunk az elmúlt egy évtized alatt, melyekből bátran meríthetnek. Ezzel nincs probléma. Csak jól válasszanak, mert a klisés, százszor agyonrágott humorokat azért mellőzni kell. Bár Ella még ezeknél is mosolyt csalt a számra. Elképesztő. Lényeg, hogy valamikor valószínűleg jönnek a terhes poénok, majd a születés talán az évad végén.

Részemről maradós a felállás. Megtetszett elsőre, így ragaszkodni fogok hozzá. Az idény egyik meglepetése – legalábbis nálam.

This entry has a rating of 3.5

free web stats