Hostages – 3 epizód távlatából

 
Beküldte: Kanyecc 2013 October 10, 17:24-kor a(z) Hostages témába.

Az első mérföldkő, hiszen 3 rész után levonható, hogy akarunk-e egy sorozattal foglalkozni. A pilotot se tartottam erősnek, de a folytatás se lett az. Jeffrey Nachmanoff mellé hozzácsapódott Rick Eid, aki közreműködött a következő 2 epizódban. Sajnos, mint bólogató asztali kacat, mert egyértelműen Jeffrey semmilyen munkáját érzem továbbra is, mikor visszagondolok az elmúlt 2 órámra, amit akár hasznosabban is el tudtam volna tölteni, mondjuk egy Homeland nézésével.

Mi történt az elmúlt részek alatt? Szpoilermenetesen kijelenthetem: nem túl sok minden! (A két hetes műtét eltolás számtalan problémát szül, amikre gyógyírt kell találni, nehogy befuccsoljon a terv, és a végcél távolibbá váljon.) Kaptunk egy szép helyben járást (hiszen el kell simítani a problémákat). Kezdenek a karakterek átalakulni. Mindenkin látszódik a feszültség. A végén már magam se tudom, hogy miért akarok kitartani a Hostages mellett. Talán reménykedem, mert ez az a műfaj, ahol folyamatosan csak csalódások érnek. Az akcióhatás sehol sincs meg. A feszültséget csak ránk erőltetik, próbálnak a hangokkal drámaibb hatást elérni, viszont a legnagyobb nyugodtságot érik el ezzel, mert várjuk a klisés reakciót.

Továbbra se tartom Toni Collette-t a legjobb választásnak. Játssza néha a badnass karaktert, de az se áll jól neki. Komolyan, amikor meglátom orvosi köpenybe, akkor erősen a Nurse Jackie idéződik fel. Mint ha egy kábeles – rosszul sikerült – dramady-t néznék várva valami fényt. Dylan McDermott se győzött meg. Az idény másik hanyag castingja, mivel az elsőt egyértelműen Jerry O’Connell tudhatja magáénak a We are Men által.

Se a történet, se a szereplő, se a nézettség nem szól mellette, mégis vagyok olyan mazochista, hogy kitartok mellette. Dr. Ellen egyedi kommandója se hozott lázba. Várható volt, hogy magánnyomozást indít fogvatartóira kihegyezve. Brian 3. epizód végi húzását is vártam, hisz kiszámítható. FBI ügynökünk körül is szorul a hurok, amit kompenzáltatni kell. – Sajnos a totális érdektelenséggel tudnám az egészet jellemezni. Sehol egy határozott odalépés. Ennél több kell. Csoda, hogy a karakterek ennyire kifordultan viselkedni. Már-már megkérdem magamtól: Ki is tart kit fogva?

Szívem szerint kaszálnám. És akkor is jól döntenék, de még két részt adok neki. Azért, mert Jeffrey háttérbe vonul végre valahára. A jövő heti epizódot Aron Eli Coleite írta, aki közreműködött a Heroes-nál és a The River-nél. Csak tud valami életet lehelni belé. Aztán ott van a Jennifer Cicil is, mint az 1×05 írója, akitől megint csak ennél többet várnék.

Érzem, így is jobb pontszámot adtam neki, mint amilyent érdemelne. Az az igazság, hogy magam se tudom, hogyan lehetne feldobni a történetet, lehet hasonló kétségbeesett szituba lennék, mint Jeffrey, de ő jó pénzért vállalta el a kínt. Ez a hajó biztosan el fog süllyedni, a kérdés inkább a mikorra helyeződik. A CBS vajon megvárja a „ló túloldalára való átbillenést”? …vagy határozottan elkaszálja, még az évad fele előtt?

This entry has a rating of 1.5

free web stats