Welcome to the Family – Pilot

 
Beküldte: tess 2013 October 12, 14:49-kor a(z) Pilot,Welcome to the Family témába.

Ahogy olvastam az eddigi review dömpinget az újonc komédiákról igen gyászos kép kezdett kirajzolódni előttem. Már a Dads is valamelyest kiverte a biztosítékot és a java ugye még bőven hátravan. Éppen ezért zéró elvárásokkal ültem neki Mike Sikowitz sorozatának, amit aztán nagy meglepetésemre végig is bírtam ülni. Sőt, élvezni is tudtam, noha közben egy gyenge mosoly sem tudtam elereszteni.

A sztori két tipikus középosztálybeli családról szól, akiknek a gyermekei pont a cold open alatt fejezik be a középiskolai tanulmányaikat. A csavar ott jön, hogy a két fiatal menetközben egymásba gabalyodott, ráadásul olyannyira, hogy még egy babát is összehoztak, amit meg is szeretnének tartani. Félidőben aztán már a közös életet tervezgetik, de ekkor kerülnek képbe a szülök, akinek azért lesz egy-két keresetlen szavuk mindehhez…

Gondolom nem nehéz kitalálni, egy klasszikus családi sitcom betétet kaptunk, csak épp a kötelezően sablonos humorbonbonok nélkül. Sőt, sokkal inkább egy családi komédiával van dolgunk, amit 20 perces formátumba tömörítettek pár kierőszakolt kínos jelenettel, némi öniróniával és kellemes helyzetkomikummal megspékelve. Talán pont emiatt is volt az egész olyan könnyed és életszagú, a szokásos konzerv mentalitás helyett. Ráadásul az írók egyszerű humorbonbonokkal dolgoztak, ezzel is megalapozva a minőségi humorforrást. Persze a hangsúly a két ellentétes háttérrel rendelkező családfőre fókuszált, aki valami fenomenálisan érezték egymás rezdülését. Plusz a témából adódó instant humorra is korrektül reflektáltak.

A másik pozitívum a szerethető karakterek és azok korrekt felvezetésében keresendő. Öröm volt nézni, hogy ha csak egy hajszálnyival is, de tovább gondolták a szereplőket. Volt idő a kibontásukra, ezáltal cseppet sem tűntek légből kapottnak és sablonosnak. Valamint könnyű volt azonosulni velük, amire a szokatlanul kellemes családias légkör még inkább rásegített. Ella Rae Peck és Joey Haro imádnivaló cutie páros, már önmagában kettejük miatt megéri nézni a sorozatot. Viszont a Mike O’Mailley – Ricardo Chavira páros maga volt az instant humor melegágya. Szabályosan parádéztak az apaszerepkörben, miközben képesek voltak a szokásos inkorrekt és rasszista humort a létminimumra csökkenteni.

Persze közhelyes fordulat még így is maradt jócskán, de a Welcome to the Family ehhez képest is egy élvezetes koncepció. Főleg, ha számításba vesszük az utolsó csavart, ami egészen eredeti húzás lehet a közeljövőben. Szemlátomást az írók nem a heti agyatlan nevettetésre utaznak, hanem sokkal komplexebben gondolkodnak, ami ha beválik, garantáltan biztosítja a minőséget a folytatásra is. Már tényleg csak pár jól irányzott egysoros és néhány nonszensz helyzetkomikum dukálna és nem lenne gond. Addig viszont marad ez a szerethető családi komédiázás, amit a poénok helyett sokkal inkább a két család bensőséges rivalizálása tart életben.

This entry has a rating of 2.5

free web stats