Újabb rekord a The Walking Dead-nyitánynál

 
Beküldte: Kanyecc 2013 October 14, 21:10-kor a(z) kábelsorozat,Nézettség témába.

Úristen. Az AMC és az FX manapság országos tévék fölött jár. Kár, hogy nincs semmi olyan kimutatás, amiben megnézhetnénk, mennyit növekedett ennek a két adónak az előfizetőszáma az elmúlt 3 év alatt. Legutóbb az American Horror Story: Coven premierjének adataitól dobtunk hátast. Azelőtt a Breaking Bad sorozatfinálé vágta ki a biztosítékot. Gondolhattuk, hogy a The Walking Dead ezt tovább fogja fokozni, de tippelni se mertük volna, mennyire fog elszállni a zombik iránti rajongók hadától a különböző demó, shared és milliós nagyságrendben kifejezett mutató. És amikor megláttam az első mutatóit, csak annyit mondtam: a büdösmindenit!

Felvezetésnek ennyi bőven elé, lovagoljunk a számokon. A 4×01-es epizódot 16.1 millióan (8.1-es demó) látták összesen, melyből a célközönség 10.4 milliót tett ki (8.2-es demó), míg a 25-54 évesek 8.8 milliót (7.3-as demó). Ejha. És ha ez nem lenne elég, akkor a Talking Dead se okozott csalódást, amit összesen 5.1 millióan láttak (2.7-es demó), melyből a 18-49 évesek 3.3 milliót (2.6-os demó), míg a 25-54 évesek 3 milliót (2.5-ös demó) tett ki.

Emlékeztetőül csak had idézzem fel, hogy miként futott az előző szezonban. Ugye a 3. évadjaval 10.4 milliós átlagot hozott, illetve 5.4-es demót, ami a 2. évadhoz viszonyítva mindkét szekcióban 55%-os növekedést jelentett. Számokban kifejezve: a 3×01-es részt 10.87 millióan (5.8-as demó) nézték, míg a 3×16-os finálét 12.42 millióan (6.4-es demó).

És mi jár ilyenkor az ember fejébe? Leírom. Elsőként az futott át az agyamon, hogy a Super Bowl után megvan a második olyan timeslot, mármint esemény utáni, amit simán ki lehetne adni eladásra bármelyik adónak, aki fizetne azért, hogy egyik sorozata a vártnál nagyobb odafigyelést kapja. Valószínűleg a TWD 4. évadjának zárására a mutatók 20 millió fölé fognak kerekülni. Simán ki tudnám nézni ezt. Aztán át futott még olyan is, ami simán kivitelezhető, hogy holnap megmutatom az előző hét összegzőjét, mármint a heti nézettség újra feléledne.

Tess hamarosan jön a hozzátartozó kritikával. Az AMC felemelkedését bármelyik adó megirigyelhetné. Elképesztő, miket visznek véghez.


free web stats