The Tomorrow People – Kezdett a sorozat

 
Beküldte: Kanyecc 2013 October 14, 23:44-kor a(z) Pilot,The Tomorrow People témába.

Amikor becsapnak az előzetessel nagyon pipa tudok lenni. Annyira összerakott lett a linkelt 30 másodperc, hogy már az elején tudnom kellett volna, hogy ezzel át fognak verni. És így lett – átvertek! Legalább a The Tomorrow People-nél tudatosult az életkorom, mert ezt sehogy se vette be a gyomrom. Az idény leggyengébb pilotjai között emlegetem jelenleg a The CW legújabb sci-fi/természetfeletti üdvöskéjét, ami májusban az ajánlók alapján tényleg jónak tűnt, aztán minden elromlott a pilotot látván. Ugyanazt kezdtem érezni, mint anno a Once Upon a Time és a The Vampire Diaries esetében: szinte tudtam, hogy a fiatalság kajálni fogja, nálam pedig el fog hamar vérezni. Többet neki se jósolok.

Adott egy fiú, aki hangokat hall a fejében, néha a szomszédpár ágyában ébred és még az orvosa is kemény agyturkász pirulákkal tömeti. Stephen Jamesonről (Robbie Amell) beszélek, akinek tinédzser élete egyik napról a másikra megváltozik, amikor feltűnik egy csapat lelkes fiatal, akiknek különös képessége van, a 3T: telepátia, teleportáció és telekinézis. Ők próbálják felhívni a figyelmét a közelgő rossz feltűnésére, aki a gonosz földi megtestesítője egyúttal – drrrr… most csúszott félre a bakeliten a tű, mert már a történetében akkor klisé keletkezett, amit mondanom se kelljen, a hátán nem visel a világ, ennek ellenére Phil Klemmer (az író) bevállalta a(z esetleges) pofára esést.

Ott tartottam, hogy Stephen-t elviszik egy elhagyatott bunkerbe, ahol szembesítik a tényekkel, mire ő kiakad – egyrészt a szuper képességén, másrészt az apjával összekötött tényeken. Szerencsétlen csorikám aztán hazaviteti magát, mert besokkolt a hallottakon, mire az emlegetett gazember, Dr. Jedikiah (Mark Pellegrino) feltűnik a színen és erőszakot alkalmaz, ami a klisélavina további történését fogja kibontásra kényszeríteni.

Nem is szeretném a billentyűzetem kopását az írói esztelenségre pazarolni. Már ennyiből is érződik, mennyire ideges vagyok azon, amit Phil elém tálalt. Ha egy cseppnyi döntésjogom lehetett volna a berendelésekor, biztosan a kukába dobatom a történetet. Azért álljunk már meg egy percre, az első 3 rész történése előttem lebeg. Nem akarom elspoilerezni a pilotot, ezért csak rébuszokban fogok beszélni, szóval jönni fog szerelmi háromszög, átállás, hezitálás, kiszámítható – de az írók által csavarnak szánt – fordulat egy rég vagy épp sose látott alak feltűnésének formájában. És még sorolhatnám. Ez így önmagában teljességgel vicc kategória. Így sose csináljon senki sci-fi-t – hacsak nem a tizenévesek alsó korosztályát célozza meg. Sokk hatása alatt vagyok. Ehhez valami gyógyszer kell nekem is, mármint ahhoz, hogy megértsem mi a fészkes fenéért van ez műsoron és hogyan van képük egy fél perces reklámért 36 ezer dollárt elkérni?

A történeten bukott el minden. Ennyire sablonost nem engedhettek volna berendelni. Egyetlen pozitívum Danny Cannon jelenléte, aki a rendezéssel és a különféle CGI-jal felkúsztatta a pontszámát oda, ahova felment. Mást nem tudok kiemelni. A karakterek csak annyira lettek gyerekesek, mint az elképzelés, hogy ebből valami ütős produkciót csináltak. Mark Pellegrino rosszfiúnak jó lesz, de miért kell olyant erőltetni mindig, akinek van sármja? A fiatal tiniknek ott van Robbie és Luke Mitchell. Utóbbi a jók közt a meggondolatlan testesíti meg, aki egyből kettyós állapotba kerül, mikor társnője, Cara (Peyton List) kicsit jobban nyit Stephen felé.

Szép álom lenne, ha ezt a semmistelenséget a javukra tudnák fordítani. Tény, azok a teleportálós jelenetek tetszett. A főszereplők idővel lehetnek szimpatikusak, miután némi szőrzet is el kezd nőni a mellkasukon. Az már most biztos, hogy altatás kezdődik, aztán a téli szünet megkezdése előtti részre behozzák azt a fordulatot, amit fentebb megjósoltam, a csavart egy roppant kiszámítható formában, egy reménytelen helyzetre körvonalazva.

Most leteszem a virtuális „tollam” és egyben el is teszem jó mélyre a további részeit. Ilyenre kár időt pazarolni. Majd ha a külföldi oldalakon csupa jót olvasok – bár a Marvel’s… 1×03 után megkérdőjelezik ez is, hisz nekik tetszett, nekem nem! –, talán előveszem.

This entry has a rating of 1

free web stats