Monk – 6.04 – Mr. Monk and the Bad Girlfriend

 
Beküldte: Kanyecc 2008 May 31, 17:51-kor a(z) Monk témába.


Premier: 2007/08/03
Írta: Joe Toplyn
Rendezte: Wendey Stanzler

Linda Fusco, Leland Stottlemeyer kapitány barátnője, munkatársát házmutogatás közben megölik. Monk-ék egyből felkeresik a helyszínt a parancsnok kérésére. A nyomok nem éppen biztatóak, mivel flúgos nyomozónk pont Lindát gyanúsítja az ügyben, akinek lett is volna indítéka a tettre, mert éppen kiválni készült az áldozat. Mikor elméletét közli felettesével, teljesen elszabadulnak az indulatok…

Megjegyzés: Ilyen részek sem maradhatnak ki egy szezonból sem. Az évad nagy durranásának mondhatnám, ha Monk-rajongó lennék. Nem vagyok az! …pusztán adok magamnak alapozást a nyári hetedik évadpremierjéhez. Másrészről, mindössze azért nézem, mert egyik sorozatblogger kolléga annyira ajánlgatja, hogy még a Fotelpatkányokban sem merte ezt elhallgatni.

Véleményem nem sokban változott. Lehetne sok pozitívummal és negatívummal illetni a részt. Kezdeném előbbivel. Monk stílusa lenyűgözött. Kísértetiesen Columbo-t juttatta az eszembe. (Vagy tényleg az volt az elmúlt részekben is, csak nekem nem tűnt fel?) Továbbá a kapitány barátnőjét gyanúsítja meg. Elsőre a nudistás – előző – epizód jutott eszembe, amikor akarva akaratlanul kitartott tévhite mellet. Most szó sincs erről. Negatívumok közé sorolnám Randy-t, aki nagyon laposat alakítot. Jut eszembe pozitívum Monk és Natali a motoron. Áhh, nagyon faja.

Miért annyira Columbo-s ez az epizód. A környezet amolyan ’80-as éveket juttatta az eszembe. A gyilkosság elkövetése, szintén. Nem sok embernek jutna az eszébe ez a megoldás. Nyíltan kijelenti ki a tettes, még ha megsérti azzal barátját. (Mint a Columbo-ba.) Első nekifutásra ennyit jut az eszembe. Egyébként, hozta az előző rész színvonalát. Még mind a rapperes sztori a legjobb.

This entry has a rating of 2

free web stats