Desperate Housewives – 4.02 – Smiles of a Summer Night

 
Beküldte: Kanyecc 2008 May 31, 19:49-kor a(z) Desperate Housewives témába.


Premier: 2007/10/07
Írta: Bob Daily, Matt Berry
Rendezte: David Grossman

Lynette-t megviseli a kemoterápia. A csajok meglepetéspartit csinálnak neki, hogy ezzel is elfeledtessék vele a rossz dolgokat. Bree kiadja mindenkinek az ukázt, azonban Katherine ezzel nem törődik, sőt még pofátlanul a saját készítésű pitéjét – ami sokkal ízletesebb – tálalja fel az összejövetelen, melyből nem kis bonyodalmak adódnak. Edie elkezdi zsarolni Carlos-t, mivel nem akarja elveszíteni. A férfinek nehéz döntést kell meghoznia…

Megjegyzés: Lilaakác-köz ide vagy oda, nekem nagyon megtetszett a sorozat. Kissé érdekesen haladgatok a nézésével, mivel folyamatosan pótlom az előző évad történéseit, miközben nézem az éppen aktuális heti részeket a TV2 jóvoltából, de persze nem élőben, hanem archívumról. A rész főtémája a mosoly, mely mögé az itteni lakók olyan önfeledten elbújtatják titkos érzelmeiket, véleményeiket. Nem egyszer lesz rá példa. Az előző rész színvonalát nem ütötte meg, viszont közelében járt. Nézzük meg, miképpen alakultak az egyes szálak.

Edie-Carlos-Gabriel hármas számomra a legkapósabb. Eszméleten mire nem képes ez a nő. Tudomást szerez Carlos offshort pénzéről. Érzi vesztét, ezért elkezdi zsarolni. Elsőnek vesz egy stílus, drága kocsit, amit vissza kell szállítania, mert túl feltűnő lenne. Másodjára bepróbálkozik a legmerészebb húzásával, a házassággal, azaz az eljegyzéssel. Sakk! Még nem tekinthető sakk-matt helyzetnek. Azért érzitek, az előző részben azért nem akarta elhagyni, mert félő hogy kárt tesz önmagában, most meg pont ő bérel fel meggyilkolására embert. Kétségtelenül túllőtt a célon. Cselekednie kell, de ne higgyük a gyors munkában. Itt lesznek még pofára esések.

A másik kedvenc szálam Bree és Katherine által alakított duó. Minden egy piteharccal kezdődött, azonban a végére már átértékelődtek a dolgok. A nő körül valami nem stimmel és ez nem csak nekik annyira szembetűnő már. Elkezdődik a gyanakvás nem csak a szomszédok, hanem a Mayfair lány szemében is.

A többiek szála lényegében elhanyagolható. Lynette szenved a kemoterápiától. Gabrielle-nek kiderül az egyik titka, miszerint apja rákban halt meg és az anyja nem engedte, hogy sírni lássa az apja, így az egész haláltusát magába fojtott érzelmekkel kellett megélnie. Susan élvezi a terhességet. Az önálló döntéseket még nem képes hozni, mivel nem szeretné sem lányát, sem Tom-ot megbántani. Ennek ellenére sikerül, még ha pár röpke pillanatról van szó ezalatt.

Tehát célpontban a Mayfair család, akinek szívét nagy titok nyomja, már csak az a kérdés, mikor szabadul fel valamelyik szomszéd pletykája által.

This entry has a rating of 3

free web stats