Délelőtti előzetes (1): Klondike

 
Beküldte: tess 2013 October 29, 10:35-kor a(z) videó témába.

2014-ben megtörik a jég a Discovery Channel-nél is és végre érkezik a csatorna első sajátgyártású sorozata a Klondike. Pontosabban egy 6 részes mini-sorozattal van dolgunk, de a helyzeten ez mit sem változtat. Az egészben a legmeredekebb húzás, hogy a sztori vénáját az 1890-es években elburjánzó Klondike-i aranyláz adja. Igen, már megint a „gold story” kerül előtérbe, ami az utóbbi években a csatorna doku-reality palettáját is uralja. Elég csak megnézni a Gold Rush és a Jungel Gold számait és mindjárt tudjátok, miről beszélek. És még vannak olyan bárgyú emberek, akik azt hiszik, hogy a doku-reality műfajt nem a jól strukturált trendek uralják 2-3 éves intervallumokban.

“It’s epic, and ‘epic’ is a word I use rarely to describe something.” – így Richard Madden a sorozat egyik szereplője

Az alapot Charlotte Gray regénye a Gold Diggers: Strinkig It Rich in the Klondike adja, amire a Ridley Scott, Paul Scheuring és David W. Zucker által felügyelt készítői stáb írja majd a történetet. A rendezői munkálatokat a biztos kezű Simeon Cellan Jones látja el. Itt jegyezném meg, hogy a sorozat képi világára igen csak oda kell majd figyelni, Jones ugyanis 54 napon keresztül forgatott terepen, olyan helyszíneken, mint a Sziklás-hegység, Alberta vagy Calgary.

Az impozáns készítői tábor mellé egy viszonylag jól szituált castingot is sikerült összeszedni, amiben többek közt a már említett Richard Madden, Tim Roth, Sam Shepard és Abbie Cornish is helyet kapott. A várható premier januárban esedékes, de reméljük, a hazai start sem csúszik sokat.free web stats