The Tomorrow People – 3 rész távlatából

 
Beküldte: Kanyecc 2013 October 29, 22:52-kor a(z) The Tomorrow People témába.

Így kell snasszá tenni egy sci-fit. Mennyivel könnyebb lenne az életem, ha tudnék nemet mondani, helyette azt várom, hogy a The CW tegye meg helyettem. Úgy se fogja! A TTP legnagyobb ereje a tinik lekötésében rejlik. Őket többségében az eyecandy karakterekkel lehet megfogni, a sztori egy mellékes dolog. Egy jóképű színész, aki játssza a keményfiút fél siker a tini csajok körében – és akkor még különféle CGI-okat nem is használtak fel a vizuális-mókamesterek, amikkel ereiket tudnák fitogtatni a lehengerlés jegyében. Ehh…

Mérges vagyok az írógárdára, mert amit letettek az asztalra az kiábrándító. És most nem a látványról van szó, hanem a történetről. Oda nem kell milliós nagyságrendű megtámogatás, hogy minél jobbra kerekedjen. Éretlenség jeleit véltem felfedezni. Azt kicsit se tartom kreatív személynek, aki klisékből építkezik részről részre. Hozza azokat a jeleneteket, amik a bonyodalom kibontása előtt átfutnak a fejünkben. Ez egy árnyék sorozat. Sose fog tudni elszakadni önmagától. Vicces, persze az irónia jegyében, de 3 rész után az egésznek jól jönne egy reboot. Csak hogy magára találhasson. mert a potencia adott – és ez bosszant fel a legjobban.

Magam előtt látom a folytatás forgatókönyvét. Tudom, érzem a zsigereimben, hogy az apa él. Az is 100%, hogy a föld alatt élő csapat veszélybe kerül Stephen által. John elszakadására is tennék a bukinál, mert a leginstabilabb egyén. A legtöbb homállyal Dr. Jedikiah rendelkezik, aminek speciel örülök. Végre csak 98%-ban kiszámítható.

A történetnél eddig ellőttek egy random átlagemberes ügyet; valamint egy olyant, ami kapcsolódik az Ultrához. Mindkét esetben az epizód végi cliffhangerek nevetségesre sikerültek. Egyszer se, ismétlem egyik rész után se jött az a mindent elsöprő vágy, hogy ezt mindenképpen folytatnom kell. Az írószoba kreatívság hiányától hangos. Ők szeretnének valami jót átadni a nézőknek, viszont hiányzik az a plusz, amit máshol megkaptunk fele ennyi könyörgés után. Visszagondolva, az Arrow-tól se tettem le a hajam, mégis jóval élménydúsabb részeket szállított.

Meglovagolták a sci-fi szekciót. A pilotban már láthattuk azokat a képességeket, amikre képesek a „holnap emberei”, így a folytatásban már egy teleportálás olyannak számít, mint amikor Stephen próbálja győzködni Johnt az igazáról. Az akciójeleneteknél is válságot érzek. Ott az erejük, mégis elfutnak az ellenség elől. WTF! Azt érzem: kerüli a munkát az egész stáb. Csak adnak valamit, odadobják elénk, aztán várják a szimpátiától a nézettségtartást.

Szívesen írnék a sztoriról, de annyi negatívum van vele kapcsolatban, hogy nem látom értelmét a tovább mögé dugdosni a szpoileres részletet. Helyette inkább döntést hozok. A The Tomorrow People-t hosszú pihenőre küldöm. A Hostages-ben „jobb a lapjárás”, mint itt. A kaszával azért várnék, mert Cara által kapott flashback reménysugárként bújt elő a kilátástalan jövőképből. Ha mással nem is, de az előzmény nagyszerű felépítésével talán meg tudnak tartani, viszont továbbra se tudom senkinek se ajánlani. Ilyenkor sajnálom a The CW-t, mert ez most nem rajtuk múlt. Se azon, hogy egy másik csatornánál jobb helye lenne. Itt minden az írószobában bukik el.

This entry has a rating of 1

free web stats