Emlékeztető: Stargate Universe

 
Beküldte: Kanyecc 2013 October 30, 14:30-kor a(z) magyar ajánló témába.

Ma. 17:00-tól az AXN műsorán: Stargate Universe – 1×01.

A Csillagkapu világa mindig is távol állt tőlem. Ezt az emlékeztetőt inkább tessnek kellett volna megírnia, de időhiányában rám hárult ez a nemes feladat, amit 100%-osan nem tudok teljesíteni, ezért csak a tényekre alapszom a következőkben.

A Csillagkapu-franchise –jelenlegi – utolsó tagját kapjuk meg az AXN-től. Két évados pályát élt odakinn a Syfy műsorán, összesen 40 epizóddal számoljatok. A kezdés egyből tripla részes lesz, nehogy unatkozzon a néző. Ha jól látom külön írás a startról nem született, viszont tess félévados kritikájából minden lényeges dologra fény derül. A történetről csak annyit, hogy egy titkos kutatócsapatot – akik tanulmányozza a Csillagkapu 9. ékzárát – megtámadnak és a kapunk keresztül elmenekülnek. Ám a szerencse csak részben szegődik melléjük, mert megmenekülésük a Földtől való eltávolodással kapcsolódik össze, így jöhet az agyalás: miként jutnak haza…

A szereplők sorában: Robert Carlyle (Dr. Nicholas Rush), Justin Louis (Everett Young), Brian J. Smith (Matthew Scott), Elyse Levesque (Chloe Armstrong), David Blue (Eli Wallace), Alaina Huffman (Tamara Johansen), Jamil Walker Smith (Ronald Greer) és Lou Diamond Phillips (David Telford ezredes).

(Az AXN délutáni blokkja eléggé fantasy-dús lett, hiszen két hete startolt el a Merlin 5. évadja, amelynek emlékeztetője elmaradt, de jó ha tudjátok, hogy éppen a finishben jár a sorozat. Másrészről, ő lesz a felvezetője.)


free web stats