Hostages – 6 rész távlatából

 
Beküldte: Kanyecc 2013 October 31, 21:13-kor a(z) Hostages témába.

A Hostages plakátjai azt mondatták velem, hogy megérkezett az országos adók Homeland-je. Szerencsémre ez a tévhit könnyedén megcáfolódott, hiszen már a pilotnál kikörvonalazódott: mit is akarnak a nézők elé tárni az írók. Nem hagytam maga, folytattam. Minimális előrehaladást véltem felfedezni a következő 2 részénél. Míg nincs jobb dráma, nézni fogom! Jelenleg szinten vagyok vele. Az tiszta sor, hogy csak és kizárólag darálva fogom nézni. A heti történések minimálisan kötnek le, viszont az előzőekhez képest már sokkal összerakottabb részeket szállítanak, amit mindenképpen értékelni kell.

Lassan az évad feléhez érünk. Átbillen az epizódszám-mutató a második felére. Az íróknak egyre többet, egyre nagyobbakat kell álmodniuk, hogy a maradék nézőit se veszítsék el. Jelentem: látom az erőfeszítésüket. Az 1×06-os epizódnál már nyíltan kijelentettem elégedettségem: „Ez korrekt lett” – írtam a gomiso-n. Magam se tudom, mit higgyek már. Amikor azt hinném, teljesen tisztában vagyok a közelgő csavarokkal, akkor jön pár olyan fordulat, ami megmosolyogtat és egyben meglep. Végre jól kezdenek el játszani a kártyapaklival. 5 rész kellett ahhoz, hogy kicsit magára találjon a sorozat. A végére még átlagon felüli lesz a pontszáma? Elképzelhető.

Azért nem kell megijedni. A jóhoz közel sincs, viszont látom a próbálkozás jeleit. A karaktereknél mutatkozik leginkább a változás. Dr. Ellen többarcú mivolta pár percre tudott szint vinni a történetbe, főleg hogy feltépnek nála pár olyan sebet, amiket ki se néztünk volna belőle. Brian hozza a szánalmas férj és szerető szerepkörét. Ha nem lenne, akkor se hiányolnánk a családfőt. A két gyerek közül Morgan a leghangsúlyosabb. Kellett az a terhesség, hogy ne érezzük tehernek, mint pl.: Jake-et, akinek a fűügyletei hirtelen megoldódtak? Ne máár. A fogvatartókra is rájár a rúd. Senki sincs biztonságban – erre akarok kilyukadni. Istenigazából magam se tudom, hol játszanék a legszívesebben, mert nem látom a végjátékot a fejemben.

Ez a 6 rész egy kulcsfontosságú kérdésre helyeződött ki: Miért és ki akarja megölni az elnököt? Ki mozgatja a szálakat, hiszen mindenkinek van felettese. Duncan se hobbiból vállalta el az FBI mellett ezt a küldetést. Talán a végére jóvá válik. Talán az menthetné még a sorozatot, ha a fináléra a vezetőség húzná a rövidebbet. Valószínűleg így lesz. Fel kell lélekben készülni arra, hogy semmi se az, aminek látszik. Pontosan ezért adtam neki egy újabb esélyt, és ha már a feléhez eljutottam, akkor szerintem maradnom kell. Nincs más választás.

Itt a novemberi sweeps. Most vagy soha alapon simán rámondanám, hogy az „izgalmi” faktora a négyzetére fog emelkedni a folytatásnak. Mondjuk ez könnyű lesz. Egyszer se mélyesztettem a körmöm a kezembe a feszült helyzeteknél. Gondolom ti se?! Jó látni az erős visszatérő szereplőgárdát. Ott a titkosszolgálatos húzott szemű ürge, aki elkezd a nővér ügyében nyomozni, de Victort alakító Dana Ashbrook-ról se feledkezzek már el, mert hozzá az elvárt minőséget.

Talán túlzás ezt az emberrablásos történet. Ha a családot kivennénk, és mindenmást meghagynánk, egy sokkal élvezhetőbb összeesküvéses drámával lenne dolgunk. Hány hete is tartják őket fogságba? Azóta hányszor próbáltak kiútra lelni? – Ugye, ezek a szokásos helybenjárási fázisok, amikor ütős ötlet hiányában hozzunk be valami „részre szólót”, amit az epizód végére el is varrhatunk. Esetleg a 7 epizódos részszám megmenthette volna. Az a mázlink, hogy a 13.-ra 15.-re megkapjuk a végső zárást.

Lehetne sok mindenen javítani, de leginkább a történetre szorulna rá. A hangulat, a karakterek beálltak egy olyan szintre, amin úgy se akarnak változtatni. Hogy valami jóval zárjak: a pilothoz képest az évad felére elég élvezhető kezd lenni. Talán adjatok Ti is egy újabb esélyt neki, vagy csak pillantsatok az 1×06-ba, hisz az átívelés mondhatni luxus benne.

Utószó: A flashback-eket erőltetném, mert speciel tetszett, amikor visszamentünk a múltba. Azért jó volt pár olyan információt megtudni, amivel nem számoltunk volna.

This entry has a rating of 2

free web stats