Knight Rider (2008) – 1.00 – Backdoor Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2008 June 3, 22:13-kor a(z) Pilot témába.


Premier: 2008/02/17
Írta: Glen A. Larson, David Andron
Rendezte: Steve Shill

Charles Graiman-re rászáll egy csapat „elitkatona”, akik mindenáron ki akarják szedni belőle bűvös rendszerének jelszavát, ami ha rossz kezekbe kerül: a világ nagybajban van. Charles-t, azonban szívroham behatolásuk pillanatában, így lánya lesz a következő célpont, viszont K.I.T.T.-et rendesen beprogramozták az ilyen esetekre…

Megjegyzés: Kezdjünk mindent az alapoknál. Most mondjam azt, hogy ha sikeres lesz: Berendelik?! Nem sokat hülyeséget mondok ezzel a kijelentésemmel, hiszen februárban még nem volt semmi sem biztos. Ugye egy tévéfilmről van szó, ami valójában Backdoor Pilot. Ha a nézőknek tetszik, hozza az átlagfeletti nézőszámot, akkor ősszel jön a full évad belőle. (Mint már tudjuk, 22 milliós nézettségével nem volt kétségesek a berendelésének esélyei.) Na, de nézzük meg, mivel vonzották a képernyő elé a kedves tévés Gurukat.


Elsőként már azért érdemes volt beleskubizni: „This is a remake”. (Gyengébbeknek: amikor egy adott sorozatot új köntösbe öltöztetnek.) Ez már nem kicsi ürügy. A promozás nagyon zajlott. (Még az epguides-on is kapott külön oldalt.) Rengeteget posztoltunk róla. Másodszor, ott van a mi kis K.I.T.T.-ünk, ami egy Ford Mustang-ban jelenik meg előttünk. (Tunning-, illetve autó Gurukat egyből megnyertek vele.) Harmadszor, megismerhettük K.I.T.T. hátterét! Hogyan keletkezett, stb. Azaz lefektetnek egy olyan alapot, amit már tudnunk kell/kellett volna. Végezetül, nem beszélvén az új szereplőkről, akik mégis csak egy újabb színvonallal áldják meg az egész tévéfilm feelingjét.

Mint az szokott lenni, a kezdésnek lényegre törőnek kell lenni. Az első 10 perc számít igazán. (Már nem tudom ki mondta, de tényleg így van!) Nos, megkaptuk a pörgést, amit vártunk. Érdekes formában, viszont nem lehet semmi rossz szavunk. Vagy még is? Hogyne! Kicsit olyan érzés kapott el, mintha belepottyantunk volna az egész közepébe. Charles bácsi meghal, K.I.T.T. feléled és elmegy Sarah-ért. Teljesen kiszámítható, másrészt az sem nagyszám, hogy összehozzák a két szereplőt. Sőt, a lány látszólag hamarabb összehaverkodik mechanikus barátjával, mint ex-pasija. Elején nem igazán értettem mi alapján, aztán később fényderült a cselre! (Az elején részt vett a fejlesztésében.)


K.I.T.T. nem okozott csalódást. Val Kilmer hangját jó volt újra, viszont hallani. Tiszta nosztalgia, elkapott a deja vu érzés, meg miegymás. Eszméleten jó lett a tütű. A pikkelyezésre nagyon rászálltak. Kíváncsi volnék: Mennyi pénzüket őrölte ez fel. Kinek tűnt fel, hogy kocsinkból hiányzik a fegyverzet, ami valójában a védelmet tovább erősítené. Igen, kicsit hülyén hangzik, de azért gáz! Full modern, computer-vezérelte és nincs neki olyanja?

Pörgés-punnyadás-pörge’-punnyadás-pö-punnyadás. Kb. ennyivel letudtam az egész rész menetét. A végére már fárasztóak voltak. Ott van a moteles jelenetsorozat. Ráérnek duncsizgatni. Hát nekem biztosan nem fordulna meg a fejembe ilyen. Michael elveszti az anyját. Várható volt! Sarah faterja létrehozza az alapítványt, hát igen, ez sem kérdéses. De, amivel nem számoltunk, az David H. viszontlátása. Ahjj. Hullnak a könnycseppjeim. Istenem, most sírjak vagy röhögjek. Nem illik oda, de nagyon nem, viszont ha kihagyjuk, akkor milyen ma’. Az Intro-ja egyébként jó lett. Az új szám meg első hallásra a fülbemászott. A zenékre sem lehet panaszunk. Nagyon kirívóra nem figyeltem fel.

Már tudjuk az ítéletet. Berendelte az NBC! Ősszel jön az évad. (…) Én várom! Biztosan nézni fogom. Remélem, nem száll a siker a fejükbe, mert ebből akár nagy bukás is lehet. Ne legyen! …már csak a régi idők emlékére ne! Zárásképpen a GURUTube-ra felraktam az összes (na jó, néhány hiányozhat) előzetesét, valamint a zárójelenetét, ami az új kezdet hírnökeként tudatosult bennem.

This entry has a rating of 3.5

free web stats