Once Upon a Time in Wonderland – Pilot

 
Beküldte: tess 2013 November 11, 19:59-kor a(z) Once Upon a Time in Wonderland,Vizuális egyveleg témába.

Valahol tudat alatt éreztem, gyorsan bele fogok futni abba a kérdésbe, hogy Erre mégis miért volt szükség? viszont arról álmodni sem mertem volna, ez pont a Once Upon a Time mellékági kikacsintására lesz igaz. A lelkes készítői kollektíva (Kitsis, Horowitz, Estin és Espenson), mintha a kreatív erőt meghagyta az anyasorozatnak és ide csak hanyagságot és a hitvány formai követelményeket hozták volna. Egyszerűen lesüt az egészről az izzadtságszagú kapkodás és a dilettáns hozzáállás, pedig az eredeti koncepció mennyire feküdt már. Igen, a Mad Hatter féle eredettörténet, amit az anyasorozat 1. évadjában kezdtek el firtatni. Ehhez képest mit kaptunk…?

Egy Tim Burton fantázia világára hajazó tv-s kikacsintást, ami a klasszikus alapokon nyugszik. Vagyis annak a folytatását alternatív megközelítésben. Alice a kikényszerített lobotómia elől visszamenekül Csodaországba, hogy felkutassa halottnak vélt szerelmét, egy dzsinnt. Ez volt az a pont, ahol kvázi elvérzett a sorozat. Egy eszement mesevilági olvasztótégelyt kaptunk, ami pofátlanul keveri a különféle mondaköröket. Ezáltal az egész abszolút koncepciótlan és felületes, ráadásul a mitológiai alapozás is borzasztóan szájbarágós és elcsépelt. Az a kevés „hasznos anyag” meg már most erőteljesen bűzlik a klasszikus soap jegyektől, csak sajnos a létező legolcsóbb kivitelezésben. Bőrére eresztették a klisétengert, mi több térdig gázol az olcsó fordulatokban, így a feszültségfaktort se tessék keresni.

Szemlátomást sem a készítők, sem pedig a sorozat nincs tudatában a határaival. Jól példázza ezt a borzasztóan fantáziátlan CGI, ami a végére totális nihilista giccsparádéba csap át. Az egész egy olcsó tech demo, ami hatásvadász monumentális jelenetekkel van teletűzdelve. Nem hogy bárminemű pluszt adna az összképhez, inkább abból a kevés élményből is csak elvesz. Dettó ez a helyzet a színész alakítások terén! Érdektelen és unalmas karakterek párosultak meglehetősen nevetséges színészi alakításokkal. Sophia Lowe ugyan még nyomokban karakteres főszereplő tudna lenni, de a számára írt karakter olyan egydimenziós, hogy elveszik az érdektelenségben. Emma Rigsby  szimplán látványos eyecandy, akit azontúl nem is szabad komolyan venni. Naveen Andrews meg önmaga paródiája ebben a teljesen karakteridegen szerepkörben.

Limitált sorozat lévén a bukás kevésbé fájdalmas lehet az ABC számára, de egyszersmind elkerülhetetlen. Egyszerűen ennek a produkciónak sosem lett volna szabad képernyőre kerülnie annyira olcsó, szánalmas és közhelyes. Olyan, mintha egy kísérleti vizsgafilmet kapnánk, csak az osztály tehetségtelenebb felétől. Abszolút steril, érzelemmentes és fantáziátlan, holott egy „tündérmesének” kvázi pont ezeket kéne tartalmaznia.

This entry has a rating of 0.5

free web stats