Emlékeztető: Bomba/nők

 
Beküldte: Kanyecc 2013 November 14, 16:30-kor a(z) Kanadai régió,magyar ajánló témába.

Ma. 22:00-tól a Film Café műsorán: Bomb Girls – 1×01.

Az eldugott hazai kábeles adók néha kincset rejtegetnek. Ilyen a Film Café, melynek műsorán debütál a kanadai GlobalTV egykori sorozata, a Bomb Girls. Számtalan cikk született hozzá az elmúlt években. A két évadot élt produkció noha kaszát kapott, viszont egy zárófilm formájában elbúcsúzik a készítőgárda a rajongóitól majd valamikor 2014-ben. A forgatás november első felében vette kezdetét, ami elvileg évvégéig fog tartani, de ne rohanjunk ennyire előre.

Michael MacLennan és Adrienne Mitchell közös szüleményéről van szó. A történet a háború alatt játszódik. A középpontjában egy olyan gyár, ahol nők gyártanak bombákat a háborúba férjeiknek. Ez se feltétlen egy hétköznapi téma, ettől függetlenül a magunk elé képzelhetjük a kosztümös felállás, hiszen a II. világháború alatt történnek az események. Amit kapunk, az egy olyan dráma, ami át lesz itatva mindenféle klisés vonással, mint pl.: az intrikával. A főszereplők között: Meg Tilly, Jodi Balfour, Charlotte Hegele és Ali Liebert – legalábbis ők mindegyik részében megfordulnak.

Díjból is bőven kijárt neki, ugyanis többszörös nyertese volt a 2013-as Canadian Screen Awards-ön, valamint 2012-ben a Leo Awards-ről is távozott üres kézzel. Egy próbát megér. A magyar előzetesét itt nézhetitek meg.


free web stats