Emlékeztető: Bear Grylls: Túlélőpróba

 
Beküldte: Kanyecc 2013 November 14, 17:27-kor a(z) magyar ajánló,reality témába.

Ma. 22:00-tól a Discovery Channel műsorán: Get Out Alive with Bear Grylls – 1×01-02.

Hoppá, egy olyan újoncot hoz el a Discovery Channel, ami még féléves sincs. A GOAwBG nyáron volt terítéken az NBC műsorán. Egy túlélős-versenyreality-t kapunk, melynek műsorvezetője maga Bear Grylls lesz. A történetében két fős csapatok fognak extrém körülmények között feladatokat teljesíteni Új-Zéland érintetlen tájain. A fődíj félmillió dollár.

A magyar előzetesét itt nézhetitek meg, míg a tovább mögött a hozzá kiadott sajtóközleményét. (Akit érdekel, az klikkeljen.)

TÚLÉLőverseny BEAR GRYLLS VEZETÉSÉVEL,

A tét FÉLMILLIÓ DOLLÁR!

Kétéves szünet után Bear Grylls rákapcsolt, a Discovery Channel idén ősszel már a második új műsorát mutatja be novemberben 14-én. A Bear Grylls: túlélőpróba epizódjaiban mindenre elszánt kétfős csapatok küzdenek az elemekkel Új-Zéland érintetlen tájain – és versenyeznek a félmillió dolláros fődíjért.

A technikai fejlődés ma már olyan kényelmet és biztonságot nyújt, hogy igazi kihívást jelenthet modern kütyük nélkül létezni. A Bear Grylls: túlélőpróba elszánt versenyzői pedig még ennél is többre vállalkoztak: egyedül saját képességeikre támaszkodva próbálnak meg boldogulni az érintetlen és ezer veszélyt rejtő természetben – és közülük is kiemelkedik a legszélsőségesebb húzásokat is bevállaló Bear Grylls. A kétéves szünet után a Discovery Channelre visszatérő showman most induló műsorában új szerepben tűnik fel: kalandvágyó „civilek” túlélési vetélkedőjének házigazdája és vezetője egyben – és mindezt a maga sajátos módján, élesben túlélve kint a vadonban.

A Discovery Channel vadonatúj műsorában tíz, mindenre elszánt kétfős csapat versenyez egymással Új-Zéland szigetén. Bár a jelentkezők nem teljesen kezdők, ami rájuk vár, az legvadabb elképzeléseiket is felülmúlja. A csapatoknak hétről hétre új terepen kell bizonyítaniuk rátermettségüket, mely során mindössze három, de annál fontosabb célt kell teljesíteniük: 1. éljék túl a próbát, 2. működjenek csapatként, és 3. kerüljék el a kiesést. Bear minden héten hazaküld egy csapatot, míg végül csak a legjobb, legbátrabb és legtalálékonyabb marad, amely ezzel teljesíti a túlélőpróbát – és nem mellesleg félmillió dollárral lesz gazdagabb, ami talán kárpótolja őket a többhetes szenvedésért.

A verseny során a csapatok különböző feladatokat kapnak az élelemszerzéssel, tűzgyújtással, menedéképítéssel kapcsolatban. A versenyzők küzdelmét nyolc részen keresztül követhetjük nyomon: másznak hegyet és vízesést, átúsznak egy öblöt, átkelnek egy százméteres szurdok felett, fagyos éjszakákat töltenek a csillagos ég alatt és még egy életveszélyes gleccser túrát is tesznek.

Bear Grylls végig figyeli a csapatok, velük együtt csinálja végig a túlélőtúrát, közben pedig figyeli őket: ugyanazt a kreativitást, túlélni akarást és valódi kalandok iránti szeretetet keresi bennük, ami őt is évek óta hajtja új célok felé. Ha a szükség úgy kívánja, Bear segítőként közbelép, de a legvégső cél az, hogy a kétfős csapatok a hideget, a fáradságot és a nehézségeket leküzdve igazi csapatként, egyedül teljesítsék a túrát.


free web stats