Ground Floor – Kezdett a sorozat

 
Beküldte: Kanyecc 2013 November 19, 11:34-kor a(z) kábelsorozat,Pilot témába.

Jaj, egy újabb TBS-es komédia. Többkamerás mivoltától előre retteg a nép. Kell nekünk az állandó aláröhögés? Szerintük igen, pont emiatt szoktam az első 2-3 rész után búcsút mondani mindegyik próbálkozásuknak. A Cougar Town az egyik feketebárányuk, mivel az ABC-től átvették, és ezáltal csak a sugárzás helye módosult, a formula nem. Bill Lawrence az egyik kedvenc komédiaíróm. Hozzákapcsolódik az ABC ex-szitkomja, valamint az újonnan érkezett Ground Floor, ami már megkapta az aláröhögős felállást – de ne írjuk le előítéleteink alapján.

A kevés pénz, az egyszerű megoldások érződnek a Ground Floor-nál. A TBS inkább átvesz országos csatornától sorozatokat, amik már befutottak, mert egy szindikátusi utóvetítés jelentősen olcsóbb, mint egy újat fenntartani. Azt se feledjük el, hogy számtalan 10/90-es formátummal dolgoznak, aminél ha megkapja az egyik a berendelését, azzal a következő 4-5 évben találkozni fogunk. Mindezt alapul véve Bill legújabb próbálkozását végig mosolyogtam, mert a vártnál jobbra és humorosabbra sikeredett.

A történetének középpontjában: egy munkahely áll. A műfaja: munkahelyi szitkomnak is nevezhető – erős túlzásokkal. Adott egy sokemeletes épület, melynek magasabb szintjén egy csapat öltönyös ember (=bankárok) dolgozik, illetve az egyik alacsonyabb szintjén egy csapat átlagember (=épületüzemeltetéssel foglalkozó), akiket a fentiek lenéznek, mert semmire se vitték. Tehát egy társadalmi különbségekre épülő komédiával állunk szemben. Főhősünk, Brody (Skylar Astin) összekeveredik egy bárban egy alsóbb szinten dolgozó nővel, Jenny-vel (Bridge Heelan), akivel meg is lesz az egyéjszakás kalandja. Igen ám, de ő többet kezd el érezni iránta, mint amennyit főnöke szerint lehetne. Ez meg is hozza a várt konfliktus helyzetet és számtalan vicces szituációt.

A sorozatot a hátán a zseniális szereplőgárda viszi, amivel Bill Lawrence meg vett kilóra. Nemcsak a főszereplők szimpatikusak, hanem a mellékszereplők is. Kétségtelenül Stewart Mansfield-et alakító John C. McGinley az egyik legjobb, aki hozza a Scrubs-os Dr. Cox-ot. Jó párbeszédei vannak, és számtalan vicces jelenetet alapoz meg. A „lenézettekből” a hasonmása Mark lehetne, akit Rory Scovel testesít meg, bár őt inkább erőltetettnek mondanám. És van James Earl, akiről nehéz a pilot alapján beszélni, mert kap is szerepet, meg nem is.

Helyszínből sokat nem kapunk. Összességében adott két beltér, néha egy-egy bárféleség és egy lakás a hancurnak. Még se érzem azt, hogy kevesebbet kapnánk. Jól megírt szövegekkel operálnak, számtalan humort rejt magában az elénk tárt társadalmi különbség; arról nem is beszélve, hogy mind Brody, mind Jenny karaktere teljesen szimpatikus. Végre kezdem az alagút végét látni, amit Bill hozhat el a TBS-nek, ami előzőleg inkább a feketekomédiákkal foglalkozott, mint sem a rendesekkel, amik nyitnak mindenki felé.

Összességében maradok, mert szórakoztató. Sokkal kevesebbet néztem ki belőle. Az biztos, hogy a Cougar Town lesz a váltója a Ground Floor-nak, tehát Bill-nek lesz bőven munkája, amit speciel nem sajnálok tőle, míg ilyen minőséget szállít.

This entry has a rating of 2.5

free web stats