Private Practice – 1.01 – In Which We Meet Addison, a Nice Girl From Somewhere Else

 
Beküldte: Kanyecc 2008 June 11, 15:28-kor a(z) 2007/08 sorozatai,Pilot,Private Practice témába.


Premier: 2007/09/26
Írta: Shonda Rhimes
Rendezte: Michael Grossman, Mark Tinker

Doctor Addison ott hagyja a Seattle Grace kórházat Naomi tanácsára, és inkább a naposabb Los Angeles-i Oceanside Wellness praxisban folytatja pályafutását az ott lévők nagy megdöbbenésére. Az elején persze lesznek nézeteltérések, de a kevés munkaerő, valamint -beteglétszám is igen jelentősen le tudja fogni a kollégákat…

Megjegyzés: Már az elején lefixálnám, hogy nem vagyok Grey’s Anatomy-rajongó. Az első két részt követően abba hagytam. Ha nem csal az emlékezetem, hazánkban tegnap ment le a harmadik évad fináléja, melyet a készítők amolyan Backdoor pilotak szántak. (Tudjátok, ami volt a Knight Rider-remake-nél. Ha bejön, akkor jön a full évados spinoff sorozat, ha nem akkor meg nem.) Mennyire tetszett a nézőknek? …hát most had ne keressem elő a nézettségi számait, de biztos tetszett, ha már az első évadja lepörgött és berendelték a folytatást. GA-fórumokon, viszont pont az ellenkezőjét lehetett olvasni. (Ebből már arra lehet következtetni, hogy csak azért nézték, mert valami nagyot vártak, közben meg nem kapták meg. Van ilyen. Látjátok mennyi múlik a pomozáson..)

Tehát mondhatni, teljesen vakon vágtam bele a spinoff-sorozatba. Van ez így. Nem ez lesz az első és nem ez lesz az utolsó alkalom. Első látásra nem hatott meg. Nem tudom, mivel érveljek mellette. Addison-ról annyit kell tudni, hogy az első évad végén tűnik fel az eredeti sorozatban, ahol egyre több szerepet kap. Hamar belopta magát a nézők szívébe, így nem volt kérdéses: kivel kéne egy új „sikeresnek” ígérkező projektbe belekezdeni.


A sztorit már most látom magam előtt. Egy magánkórház kislétszámban fogadja a betegeket, valamint kislétszámban vesz fel dolgozókat. Ebből már leszűrhetjük: Nem lesz itt semmi élet, viszont a készítők tutira rá mennek majd a szereplők magánéletére. A pilot rész erre remekül példálózott. („Nem a csókod miatt jöttem ide.”) Továbbá már, így első menetben kimutatódott ki-kivel kavarhat a folytatásban. (Három párkapcsolatot rögvest fel lehetne sorolni: Naomi-Sam, Cooper-Violet és Addison-Pete.) Felfoghatnák mindezt spoilernek, viszont annyira kézenfekvő az egész. Írjuk már le az elején? Vagy adjunk neki esélyt a folytatásban? Jó kérdés, de szó sincs Lost-ról! (Mármint kérdés-kérdést szüljön.)

A színészek jók, a zene jó, csak ne lenne annyira elcsépelve az egész sztori. Első látásra nagyon elvan. Kezdésben, Addison kikap egy koraszülést. Kivágja a hepajt, mert nem steril a szoba, nincs megfelelő „szerszám”, amivel belekezdhetne a biztos műtétbe. Már-már szánnom bánom, de még sem. Aztán Naomi-ék egy halott pasi spermáiért küzdenek, viszont a végső döfést a kettyós nő hozta, aki csempelapokat kezdett el számolni. Anyám! Mi lesz még a folytatásban? Addison-on legalább jókat lehet röhögni, de a többieken…

Hazánkban már kapható magyar változatban az RTL Klub műsorán. Jövő héten fogunk mi benneteket emlékeztetni rá, mivel mára sikerült épp rendszer összerakni. A folytatás, persze nyomon követjük. Nem vagyok olyan ember, aki első ránézésből ott hagyna bármit. Kíváncsi leszek, minderről tess hogyan fog vélekedni, de van egy olyan sanda gyanúm: részéről sem fog elmaradni az osztás.

This entry has a rating of 1.5

free web stats