Sean Saves The World – Pilot

 
Beküldte: tess 2013 November 25, 19:12-kor a(z) Pilot,Sean Saves The World témába.

Lelki szemeim előtt mintha láttam volna, hogy az NBC-s Sean Saves The World-öt kell az idei szezon sitcom újoncai közül a végére hagynom. Alapból sokáig szenvedtem már a pilot megtekintésével is, az értékelésével meg talán még ennél is többet, holott a minőség olyan csapnivaló, hogy akár egy szóval össze lehet foglalni az egészet: ÉRTÉKELHETETLEN. Vagy inkább MINŐSÍTHETETLEN.

A pilot nézése közben végig az járt a fejemben, hogy ezt most mégis, miért sikerült bekérnie a Greenblatt vezette NBC-nek? Oké, a kötelező emancipációs köröket lefutották vele, van melegekkel foglalkozó sorozat a képernyőn, de ezen túl? A sorozat a lányát egyedül nevelő szétszórt meleg fasziról szól és pont. Lényegre törően egyszerű a plot ugye? Amúgy Victor Fresco sorozata egy az egyben egy megkésett Will & Grace utózöngének tűnik, amiből sajnos hiányzik mindennemű egység és eszenciál (amit anno Grace adott). Helyette egy tipikus családi sitcom, ami kínkeservesen próbálja vegyíteni a munkahelyi elemeket vajmi kevés rátermettséggel. Ez részben az írók, részben pedig Sean Hayes hibája. Egyrészről az írók abszolút slampos, mérhetetlenül klisés komédia elemekkel traktálnak, amit csak tovább tetőznek a végtelenségig adagolt konzervröhögésekkel. Így aztán ne csodálkozzon senki, ha önmagában az írói kollektíva legalapabb szakmai kompetenciái is erősen megkérdőjelezhetőek.

Casting téren ugyanez igaz Sean Hayes munkásságára, aki tipikus példája az általam oly gyakran mantrált egyenletnek, miszerint vannak olyan középvonalas színészek, akiknek az életben egyszer bejön a siker. Hayes esetében ez a Will & Grace volt, de ennyi. Éppen ezért nem is tudtam mire vélni, amikor Frasco konkrétan rá alapozott egy tipikus one man showt. Hát lehet csodálkozni azon, hogy Hayes még a totálisan jellegtelen karakterek közt is elvérzik? A Thomas Lennon alakította főnök cinizmusa ugyan még egynek elment, de a többiek egytől egyig a béka segge alatt teljesítettek. Jó példa erre Megan Hilty, aki a Smash után sosem látott mélységekbe zuhant.

A végeredmény? Egy abszolút ötlettelen és koncepciótlan katyvasz, ami nyomokban próbál reflektálni a komikusnak szánt vénájára. Már önmagában a szimpla létjogosultsága is erősen megkérdőjelezhető, így éppolyan kár vesződni vele, mint egy éve a Partners-szel. Kínos, idegesítő és kiábrándító próbálkozás, aminek méltó helye van az all time shitcom listákon közvetlenül a Caveman vagy a már említett Partners mellett.

This entry has a rating of 0

free web stats