Family Guy – 12×06 – Life of Brian

 
Beküldte: Kanyecc 2013 November 26, 22:56-kor a(z) animáció témába.

Vasárnapról hétfőre virradóan az egész világ döbbenten állt fel a Family Guy elől. Az írógárda olyan döntést hozott, ami mindenképpen beleíródik a sorozat történelemkönyvébe. Egy korszak zárult le. Nem akarom elspoilerezni, így aki kíváncsi a részletekre, azok klikkeljenek csak a tovább mögé!

(Azért azt had említsem meg, hogy a készítőknek jár a pacsi. Kb. az epizódpremier előtt max. 1-2 héttel íródnak az animációs sorozatok részei, ezzel is törekedve arra, hogy minél aktuálisabbak legyenek, legalábbis azok, amelyek erre akarnak törekedni. A South Parknál történt legutóbb egy csúszás, mivel elment az áram, nem készült el a friss epizód a premiernapra. Látszólag gyorsdöntésről volt szó a Family Guy-ban is (UPDATE/JAVÍTÁS: kivitelileg pedig több mint fél év!), hiszen szinte senki se foglalkozott – legalábbis a külföldi oldalak semennyire se – az írók überdurva húzásával, amit a magyar Comedy Central szépen el is spoilerezett a Facebook oldalán. Grat! (Meg is kapta a dislike-ot!) Tovább mögött folytatom!)

Történt ugyanis az, hogy Brain meghalt!

A részt mindenki feszülten nézhette végig, legalábbis Amerikában, várták Stewie közbelépését, akit csak nem lépett közbe. Az időgépet elpusztította, Brain-nek pedig annyi. Helyére érkezett Vinnie, aki próbálja megközelíteni az alkoholista és író elődjét, de egyelőre sehol sincs. Talán kicsit később, amikor kap egy jóféle háttér sztorit.

Nem is túlzottan csodálkozom, hogy a rajongók többsége lepontozza a részt. Kicsit olyan volt ez nekem, mint a Game of Thrones: „akit szeretsz, az meghal”. Hogy sikerült-e felrázni a sorozatot? – azt sajnos nem tudom. Ez 2-3 rész múlva derül ki, viszont a Fox a sokkoló novemberi sweeps epizód örömére hagyja csámcsogni a népet jövő vasárnapig, mivel egy hét szünettel emlékeznek meg a halott kutyáról.

Az elképzelés jó lett volna, de talán egy kicsit felszínesnek, elkapkodottnak tálaltam, de leginkább összecsapottnak. Inkább két részben kellett volna kinyírni, mint egyben.

Utószó: Brian és Stewie kapcsolata miatt néztem eddig a sorozatot. Valószínűleg folytatom, mert az egyik legjobb animáció a tévében, de azért elgondolkodtatott, mégis csak egy főszereplő távozott úgy, hogy előzőleg fogalmam sem volt róla. A nézői petíció gyűjtésbe fogtak. Ők tudják. Fogjuk fel egy rebootnak mindezt. Remélem jól fog elsülni.

This entry has a rating of 2

free web stats