A 7. évaddal véget ér Hank Moody ámokfutás

 
Beküldte: tess 2013 December 10, 14:23-kor a(z) Hírek témába.

Bizony, tegnap a Showtime hivatalosan is bejelentette, a 7. évaddal megválnak a csatorna egyik abszolút zászlóhajósának tartott sorozattól a Californication-től. Az okot annyira nem részletezték, de természetesen nem kell válaszokért menni a szomszédba. Tom Kapinos készítő az utóbbi időben egyre jobban kezdett kiégni, ami már a kritikusoknak is feltűnt. Jó példa volt erre a 6. évad, ami ugyan nézettségileg abszolút siker volt, lévén mindennel együtt hozta az átlag 2,9M nézőt, ellenben a minőség folyamatosan ingadozott. Plusz ne feledjük, a Californication a Dexter és a Weeds távozását követően a csatorna legidősebb sorozata, így a gyártási költségek is drasztikusan megugrottak. A nem semmi vendégszereplői éra pedig erre csak ráfejelni tudott.

“With its unique blend of lyricism and excess, Californicationhas been one of our groundbreaking signature series. We will always be indebted to Tom Kapinos for leading the creative charge on this memorable comedy, and to David Duchovny for making us root for an unapologetic hedonist like Hank Moody.” – így David Nevins a Showtime mindenható ura

Éppen ezért a 6. évad után a Showtime vezetősége egy évadban állapodott meg a készítő Kapinos-szal, valamint a főszereplő David Duchovny-val. Azaz Kapinos már a kezdetek óta tisztában volt azzal, hogy a 7. évadban végleg le kell zárnia Hank Moody hedonista devianciába oltott családi drámáját. Erre a készítőknek újabb 12 részük marad, ami véleményem szerint több mint elégséges. Arról nem is beszélve, hogy a záró akkord újfent impozáns vendégszereplői listával lett megtámogatva. Az évad során többek közt feltűnik Michael Imperioli, Heather Graham, Mary Lynn Rajskub, Mercedes Masöhn és Roger Howarth, hogy a nagy visszatérőket már ne is említsem.

“Tom has carefully planned the final chapter of Hank’s journey and has brought it to a beautiful and satisfying conclusion for new and long-time fans alike.” így David Nevins

A záró akkor viszont nagy megdöbbenésemre csak áprilisban érkezik, vagyis Nevins nagy valószínűséggel a dramedy helyén kívánja képernyőre tűzni a 2014 elejére ígért Penny Dreadful-t. Hmm… merész húzásnak tűnik, feltéve persze ha igazam lesz.


free web stats