Plakátba zárva: Being Mary Jane

 
Beküldte: tess 2014 January 9, 11:14-kor a(z) Nézettség,Vizuális egyveleg témába.

Pár napja debütált a BET első, sajátgyártású scripted dráma sorozata a Being Mary Jane, ami a várakozásoknak megfelelően egész korrekten nyitott. A Gabrielle Union főszereplésével debütáló pilot 3,3M nézőt ültetett a képernyő elé, majd az ismétlés újabb 1,8M-t, így a kb. 5M-s nézettségű start bőven remeknek mondható. Persze a visszaesés már most borítékolható, anno a CW-től átvett The Game is parádés számokat hozott, aztán a folytatás szépen bukta annak majdnem 2/3-át.

Ettől függetlenül a BET modellje működni látszik, a júliusi 90 perces felvezető tv film megtette a hatását. A célcsoporton belüli (főleg a fekete lakosságot célozza meg a csatorna) kritikai visszhangok is kedvezőek, szóval érdemes lesz odafigyelni a tovább feltörekvő projektekre. Plusz Union sem olyan borzasztó színésznő, anno a Night Stalker-ben egész korrekten alakított, szóval csak elbír egy ilyesfajta romkom szerepkörrel is.

A gond ezzel csak az, hogy számomra az ilyesfajta sorozatok teljességgel fogyaszthatatlanok. Hemzsegnek a sztereotípiáktól, bosszantóan langyosak és megdöbbentően teátrálisak. Anno az Everybody Hates Chris-t is ezért nem szerettem, aztán az még  mérföldekkel populárisabb darab volt, mint mondjuk egy Girlfriends vagy a már említett The Game.


free web stats