Golden Globe 2014 – A győztesek

 
Beküldte: Kanyecc 2014 January 13, 16:25-kor a(z) díjátadók témába.

Lezajlott a 71. Golden Globe Awards az éj leple alatt. Fél 3-ig nyomon követtem a díjkiosztó-gálát, aztán elvonultam pihenőre, mivel túlságosan unalmasnak véltem. Nem is értem, hogyan tudnak az emberek az életükből 3 órát erre szentelni. Tina Fey és Amy Poehler hozta a formáját. Ismét egy jó műsorvezető(nő) párosra találtak a készítők, de hát tavaly már bemutatkoztak. Megannyi nagyszerű összevágott GIF került fel a netre pár óra alatt, ahogy pl.: falja a szendvicset. Ennyi, nem kell akkora feneket keríteni az év leggiccsesebb filmes- és tévésorozatot díjátadójának.

Időközben megérkeztek a nézettségi adatok is hozzá. A Nielsen előzetes adatai szerint 7 évre visszamenőleg teljesített jobban, azaz 2007 óta nem volt ennyire nézett az Aranyglóbusz, mint 2014-ben. Ez kb. 14.1-es ratinget jelent. 21%-os közönségaránnyal futott. Korrekt, talán majd az összevágott release-t letöltőm.

A jelöltek listáját még a hónap elején tettük közzé. Mindenki mérlegelhet, hogy mennyire volt papírforma szerinti vagy éppen mennyire nem! Amondó vagyok, hogy születtek meglepő ítéletek, de azért a többsége adta magát. Adta magát a Breaking Bad díjazása, legalább egyet odaadtam volna neki, mégis csak egy búcsúzó sorozatról beszélünk. Szintén adta magát a House of Cards sikere. A Netlfix annak idején cseppet se lőtt bakot azzal, hogy felüllicitált mindenkit és egyből 2 évadra kérte be a nagyszerű produkciót (ami egyébként az AXN Now műsortárába fog feltűnni valamikor tavasszal Kártyavár címmel).

Meglepetésekből is akadt bőven, hiszen a legjobb komédia kategóriában újoncot avattak. Ergo a Modern Family és a Girls hirtelen padlót fogott, legalábbis azok szerint, akik alakították a végelszámolás mutatóit. Örültem továbbá Elisabeth Moss sikerének, hiszen a Top of the Lake ismét bebizonyította, hogy a Sundance Channel sincs leáldozóban. Bárki belefoghat a sorozatgyártásba, ha van mögötte értelmes tartalom.

No, de nem akarom az össze győztest ellőni. Szóval a tovább mögött ott az a bizonyos lista. Inkább azt kérdezném még meg a vége előtt, hogy ki volt olyannyira függő, hogy az utolsó percekig kitartott, azaz cirka hajnali 5 óráig?

Legjobb komédia/musical sorozat: Brookly Nine-Nine, Fox
Legjobb férfi főszereplő: Andy Samberg (Brooklyn Nine Nine), Fox
Legjobb női főszereplő: Amy Poehler (Parks & Recreation), NBC

Legjobb drámasorozat: Breaking Bad, AMC
Legjobb férfi főszereplő: Bryan Cranston (Breaking Bad), AMC
Legjobb női főszereplő: Robin Wright (House of Cards), Netflix

Legjobb tévéfilm/minisorozat: Behind the Candelabra, HBO
Legjobb férfi főszereplő: Michael Douglas (Behind the Candelabra), HBO
Legjobb női főszereplő: Elisabeth Moss (Top of the Lake), Sundance Channel

Legjobb női mellékszereplő: Jacqueline Bisset (Dancing on the Edge), Starz
Legjobb férfi mellékszereplő: Jon Voight (Ray Donovan), Showtime


free web stats