The Middleman – 1.01 – The Pilot Episode Sanction

 
Beküldte: tess 2008 June 19, 18:47-kor a(z) 2007/08 sorozatai,Pilot témába.


Premier: 2008/6/16
Írta: Javier Grillo-Marxuach
Rendezte: Jeremiah Chechik

Wendy Watson rosszkor van rossz időben, így az unalmas titkárnői munkáját hirtelen egy szörnyszülött zavarja meg. Szerencsére The Middleman időben megjelenik és megmenti a lányt. The Middleman ettől kezdve mindent megtesz, hogy beszervezze Wendyt titkos szervezetébe, ahol az ilyen esetek mindennaposak. Wendy meg pont munka nélküli, szóval…

Megjegyzés: Az ABC Family tipikusan nem a kedvenc kábeles csatornáim közt foglal helyet, bár azért képes értelmes sorozatokat is szállítani, gondoljunk csak a Kyle XY-ra vagy a Greek-re. Nos a The Middleman pont nem ebbe a kategóriába illik. Inkább a jó messziről kerüljük el, mert akkora szarba.

Bocsánat ha nyers voltam, de Isten látja lelkem én mindent megpróbáltam. Kétszer áltam neki a Pilotnak, de mind a kétzer elaludtam rajta. Igen, ennyire izgalmas volt. Úgyhogy meg sem próbálom harmadszorra, helyette amit láttam arról nyilatkozom. Feltéve ha arról lehet értelmeset mondani. Kezdjük mindjárt azzal, hogy az egész egy képregény feldolgozás a Viper Comics-tól, ami csak hasonló agymenésekr van berendezkedve. A creatori székben ezzel szemben Javier Grillo-Marxuach csücsül, aki a Charmedben társ producer volt, emellett pedig a Lost és a Medium munkálataiban is aktívan részt vett. Szóval mi a fene vesz rá egy ilyen embert, hogy a nagy országos tv-ről egy kicsiny kábeles adóra váltson és valami Men in Black szerű szart hozzon létre? Olvastam valahol, hogy ez valami geek verziós Men in Black akarna lenni, amit nem igazán hittem el. Hát jelentem sajna összejött, de persze fele akkora költségvetésből. Fele….? Az egész produkció annyira sikít a pénzhiánytól, hogy már-már egy szombat délelőtti matinéra hasonlit, amit gond nélkül megnézettnék egy 5 éves gyerekkel. Ez azért már gáz!

Sajnos a történet is ezen a szinten honol, vagyis a szánalmas bassza a szart elv érvényesül összességében. Nyers tudom, de hát erről mást nem lehet mondani. Én mindig is híve voltam a “non american production” elvnek, de ezen egyszerűen virít a kanadai mentalitás. Komolyan mi magyarok nagy spanok lehetnénk a juharfa zabálókkal, sőt szerintem a Xenia láz jobb is volt. Egyébként ahogy kivettem ez valami új Doctor Who akarna lenni, de én egyszerűen nem tudom elképzelni, ki vetemedik erre.

Natalie Moralez modnjuk még úgy ahogy vonzó karakter, de ezt igen csak nagy önbizalommal mondom. Mert egyébként a szereplőgárda pont olyan jellegtelen, mint maga a sorozat. Így most őszintén szólva mit mondjak még. Akinek esze van az tanul a hibámból és persze a függőségemből és nem nézi meg a részt. Aki meg fanatkus és bolond, az szenvedjen. Én mindazonáltal nagy sorozat gyűjtő és néző vagyok, de ezt a remekbeszabott alkotást egy elegáns Shift Del parancssorral örökre mellőzöm a gyűjteményemből.

This entry has a rating of 1

free web stats