True Blood – 1.00 – Unaired Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2008 June 21, 14:46-kor a(z) 2008/09 sorozatai,Pilot,True Blood témába.

Elkezdődött a szivárgások időszaka. Tavalyhoz képest sokkal jobban állunk, hiszen akkor július végén zúdult ránk a sűrűje, addig most június elején. Nem kell elkapkodnunk semmit sem, amint láthatjátok én sem teszem. Tess mohólétére már ledarált a javát, köztük a True Blood-ot is, viszont a mohóság ott rejlik mindannyiunkban. Az elmúlt években jó pár vámpíros sorozatot kaptunk (Blade: The Series, Blood Ties, Moonlight) , amik mind a Buffy, a vámpírok rémét szerette volna megütni tartalmilag és összhatásban. Mint már tudjunk, egyikkőjüknek sem sikerült, sőt még a nyomában is nehezen értek. Tehát a lecke feladottnak tekinthető: Hozzunk össze egy ütős vámpíros produkciót, amiért a régi rajongók őrjöngeni fognak.

Most az HBO vágott bele az előzetes terveket követően a koncepcióba. Mit süssünk ki? – kérdésre hamar megkapták a választ. Miért nem ragadunk meg egy már ismert regény/novella vagy egyéb sikerművet és visszük vászonra?! – Valami ilyesmire gondolhattak a fejesek, amikor Charlaine Harris: Shouthern Vampire Mysteries című regénysorozatát választották meg a sorozat alapkoncepciójának. Mondanom se kelljen, megint egy brit írónőről van szó. (Hát igen, a szigetország egyre jobban beépül a sorozatok köztudatába, mivel néhány produkciójuk már az ottani országos csatornákon megfordult, továbbá nem egy remake-ükre bólintottak rá.)


Elkapott a röhögés, mikor ezt a jelenetet láttam. (És mizus a szemfogakkal?)

A történetet vegyük át még egyszer: Adott egy kisvárosi környezet, ahol az emberek és a vámpírok látszólag békésen élnek. De csak látszólag, hiszen a köztük fellelhető feszültség szinte tapintható. A főkarakterünk, Sookie, egy kocsmafeléségben tengeti mindennapját, amit felszolgáló leányzó. Milyen egy főszereplő képesség nélkül? Természetesen, Sookie rendelkezik ilyennel, méghozzá nem akármilyennek: hallja az emberek gondolatait, ami az idő múlásával inkább zavaró, mint élevezhető, viszont most előnyére válik. Életében, no meg kocsmájukban feltűnik egy vámpírsrác, akibe első látásra beleszeret. (Ennyi, a szerelmi szál pillanatok alatt meg van alapozva.) A bonyodalom akkor jelentkezik, mikor pár ember szégyenűség, vérhez szeretne jutni/csökkenteni szeretné az ellenség létszámát. Meg kell mentenie, különben ennyit a Nagy Ő-ről. (Ne gondoljatok semmi nagy harc, inkább amolyan Buffy-stilusú befejezésre.)

Lejött a lényeg? Ha nem, akkor segítek egy kicsit. Az egész sorozatot át fogja hatni Sookie és a vámpírsrác – had ne kelljen visszakeresnem a nevét – szerelmi szála. Ez abból jó, mert sikerült megütniük a Buffy-t, viszont megkaptuk a pilot-részt, amiben semmi inspiráció nincs a folytatáshoz. Valahogy nem tudom beleélni magam ebbe a környezetbe. Sőt ez alatt az 56 perc alatt mit kaptunk? …hát nem sokat. Lefektették az alapokat, ami rendjén van, de ettől fogunk most falat! Miért folytassam? Milyen váratlan események bekövetkeztele jön? Se eleje, se vége!

Mi tetszhet benne? Miért választhatják a rajongók? Elsőként illő lett volna bemutatnom a rendezőket/szereplőket. Kezdeném előbbivel. A rendezők között ott van Alan Ball, akinek a neve a Sírhant művekből lehet ismert. Remek, tetszetős sorozat volt, jelenpillanatban a Viasat 3 műsorán fut. Szereplők között Anna Paquin és Jim Parrack. Jim-nek rengeteg vendégszerepe volt, például: CSI, Standoff, Raines, Criminal Minds, ER, Monk, Close to Home, Grey’s Anatomy, egyszóval kijárt már neki ez a főszerep, mivel eddig még soha sem kapott. Anna más, inkább a filmek terén alakított jelentősebbet, pl.: Darkness, X-Men: The Last Stand, stb.


A cici meg a segg azért ott van.

Hozzátenném, így a vége felé, hogy kábelcsatornára érkezik – hátha még valakinek nem jött le –, ami sok ígéretes jelenettel jár. Ilyeneket már a pilot részben láthattunk, pl.: amikor a szexuális fantázia határai eltörlődnek. Itt nyilvánul meg, hogy szó sincs országos tévés koncepcióról, mert olyanban meg sem jelenhetne kikötözős szex, de még milyen. Elmebeteg, de legalább odaszögezik a tekintetet pár percre.

Összességében, nem hinném, hogy néző leszek. A premier szeptember 7-én lesz, addig még változhat sokat a véleményen, viszont nem az az ember vagyok, akinek sűrűn szokott. Egy évados, egyszer nézhető felállás, ami most Alan Ball ellen irányul.

This entry has a rating of 1.5

free web stats