Emlékeztető: Nevelésből elégséges + Da Vinci démonai + Az Álmosvölgy legendája

 
Beküldte: tess 2014 February 4, 20:00-kor a(z) magyar ajánló témába.

Ma 20:35-kor az HBO műsorán: Raising Hope – 4. évados premier
Ma 21:00-kor a FOX műsorán: Da Vinci’s Demons – 1×01-02
Ma 23:00-kor a FOX műsorán: Sleepy Hollow – premier

Hát végre elérkezett ez a nap is, startol a magyarországi FOX! Basszus, anno ezt nem gondoltam volna. Az egyik korai addikciós emlékem, amikor az akkori barátnőmnél tűkön ülve várom, hogy betöltsön a fox.com és láthassam a kínálatot. Erre most ott tartunk, hogy bekapcsolom a tv-t és ott villog a FOX logó a sarokban!

Mint az már köztudott a csatorna a hét minden napján reggel 6-tól éjjel 2-ig lesz látható, és ami a legszebb, hogy basic pay lesz. Azaz a Telekom családi csomagjában bárki számára elérhető. Természetesen folynak a tárgyalások a többi szolgáltatóval, így csak idő kérdése és tényleg mindenki számára elérhető lesz a sorozatos Kánaán. Ráadásul mindezt az első hónapokban reklámmentesen élvezhetjük (gondolom, nem sikerült még értékesíti a blockokat)!

A debütálás, mint olyan roppant látványosra sikerült, elvégre két viszonylag friss, idehaza még nem látott sorozat kerül képernyőre a mai este folyamán. Elsőként érkezik a Da Vinci’s Demons, ami tavaly debütált a Starz műsorán, nem kisebb céllal, mint hogy a leköszönő Spartacus örökébe lépjen. David S. Goyer reneszánsz víziója ugyan a pilot alkalmával semmi maradandót nem hozott, de elnézve a 2. évados előzetesét, amondó vagyok, adni kell neki még egy esélyt. Ráadásul azt rebesgetik, hogy az 1. évados finálé után kisvártatva érkezik a folytatás, ami csak pár napos/hetes lemaradást jelent az amerikai premierhez képest.

Este nagyágyúja viszont egyértelműen a FOX-on ősszel startolt Sleepy Hollow lesz, amit a siker gyáros Alex Kurtzman – Roberto Orci páros jegyez. A pilot-ot pedig egy bizonyos Len Wiseman rendezett, aki mint köztudott ért a látványos akcióhoz. Mark Goffman showrunneri irányítása alatt pedig szép számmal lesz is, elvégre a sorozat rendesen feszegeti a network tv adta kereteket. Az 1. évadból nekem még 2 rész visszavan, de azt kell, mondjam egy kellemes monster of the week felállású sorozatot kaptunk, amit ugyan átsző egy markánsabb átívelő történet, de ez sajnos korántsem az a high-concept vonal, mint amit a készítők hirdetnek. Inkább valami látványosabb Supernatural pótléknak tudnám leírni, ami futószalagon szállítja az egysorosokat.

Továbbá az este folyamán érkezik a Raising Hope aktuális évadja is az HBO, de ilyen parádésnak ígérkező este előtt ez mégis kit érdekel?


free web stats