Swingtown – 1.02 – Love Will Find a Way

 
Beküldte: tess 2008 June 21, 19:44-kor a(z) Swingtown témába.


Premier: 2008/6/12
Írta: Mike Kelley
Rendezte: Alan Poul

Millerék gyorsan túlteszik magukat a swinger esten, de ugyanez nem mondható el a Thompson családról, ahol is Janet igen csak berágott. Susan persze nem búslakodik sokáig és egyre több időt tölt Trina-val, aki titkon egy újabb partyba akarja beszervezni a családot. Persze Deckerék élete sem fenékig tejfel, mivel Tom furcsa hobbija kiderül, így a férfit egy új járatra száműzik. Közben a Laurie rákattan Stephens tanárúrra és egy előadáson akarja becserkészni a férfit…

Megjegyzés: Nyáron általában nem sok meglepetés éri az embert, de a Swingtown mindenképpen annak minősül. A Pilot nem volt valami nagy eresztés, de hát a második esély mindig megmutatja a nyers tényeket. Azt kell mondjam a sorozatban bődülete lehetőségek vannak. Na persze nem kell túl nagy “was ist das”-ra gondolni, csak a szokásos családi drámára, de akkor is. A feeling annyira jól el lett találva, hogy képes eladni a sorozatot. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy nem egy egetverően jó produkció, de a feelgood kategória szélén táncol. Pár ilyen rész, némi bonyodalom és tényleg egy kellemes feelgood nyári sorozattal lettünk gazdagabbak.

Ezt a pozitív tendenciát támasztja alá, a minden fronton bonyolódó történet is. Tom áthelyezése más gépre, Bruce esetleges kikacsingatásai, Trina és Susan bimbozó barátsága, Laurie és a tanára közti szexuális feszültség mind-mind egy biztató jövőképet tárnak elénk. Egyelőre nem igazán tudnám megmondani, melyik is a vonzóbb, de hát ez a lényeg. Így legalább hozzám hasonlóan pár ember tuti leül megnézni a folytatást.

Istenigazából engem mégsem ez fogott meg, hanem a bődületesen cool feeling. Ez a retro annyira királyul betalált, hogy csak pillázom. A zenék végig klappolnak, akárcsak a díszlet, a tánc jelenet meg egyenesen isteni volt. Tipikusan az a fajta volt, amit ha te csinálsz szánalmas, de ha nézed, akkor cool és kiakarod próbálni. Könnyed, elegáns, talán szexi, de mindenképpen laza. És ez az, ami a sorozat vonzereje is. Hiába komor a téma, hiába nem mutatnak szart sem a szex jelenetekben, a sorozat mégis képes amolyan felgmán elegáns lenni. És amíg ezt képes minden részen keresztül biztosítani, addig én is kitartok.

Track list:
“Hooked on a Feeling” by Blue Swede
“Still the One” by Orleans
“Dancing in the Moonlight” by King Harvest
“Best of My Love” by the Emotions
“Love (Can Make you Happy)” by Mercy
“She’s Gone” by Hall & Oates

This entry has a rating of 3

free web stats