Plakátba zárva: Game of Thrones – 4. évad

 
Beküldte: tess 2014 February 27, 15:54-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Valar Morgulis

A napokban egy mostre, 18 darabos karakter poszter csokor látott napvilágot a Game of Thrones kapcsán, ami egyértelművé tette, a várva várt 4. évados premierig már nem kell sokat aludni. Bár hasonló célt szolgált a nemrégiben a True Detective előtt bemutatott 14 perces Fire and Ice Foreshadowing is, ami jókora insider éra mellett kanyarított egy kellemes gyorstalpallót a 4. évad elé.

Az elé az évad elé, amin igen csak sok minden múlik majd idővel. A fanatikus fanboy érának ez persze semmit sem mond, hisz a sorozattal minden a legnagyobb rendben van. Azonban ez baromság, D. B. Weiss szerelemgyermeke már három éve csak lóg a levegőben. A bőrére eresztett karakterszálak többsége látványosan nem tart semerre, inkább csak sodródnak az árral. A folyamatos darabosság, az antipatikus karakterek tucatjai és az elégtétel nélküli vérengzés pedig egy olyan pattanásig feszült légkört eredményezet, amit már sürgősen fel kéne oldani. Egyszerűen kijár már az egyszeri nézőnek az elégtétel, vagy legalább a magyarázat a mikéntekről!

Szó se róla a Game of Thrones egy minőségi sorozat, csak éppenséggel a tartalmi oldala nincs meg. A komplexitás illúzióját ugyan pár grandiózus húzással eleddig némileg sikerült palástolni, de a Red Wedding után fogalmam sincs ezt van-e értelme erőltetni. Én mindenesetre továbbra is bizakodom, hátha majd most…


free web stats