Swingtown – 1.03 – Double Exposure

 
Beküldte: tess 2008 June 26, 7:04-kor a(z) Swingtown témába.


Premier: 2008/6/19
Írta: David Graziano
Rendezte: Josh Marston

Susan kissé bekattan az elmúlt hetek történései miatt, így meglepetésre egy házavató partyt tart, amihez Janet segítségét kéri. A két barátnő közt kezd újra rendeződni a viszony, amikor is a partyn megjelenik a Decker family. Trina és Janet közt ezzel megkezdődik a harc. Közben Laurie ismételten ráutazik Stephens tanárúrra, akivel együtt is töltik az éjszakát a könyvtárban…

Megjegyzés: Na most vagyok azon a szinten, hogy hova tovább Swingtown? Túl vagyunk ugye egy katasztrófális Premieren, valamint egy egy feelgood közeli élményt nyújtó 2. részen. Ezzel szemben viszont a folytatás ismét nem hozta az elvártakat. Valahogy megint olyan sekélyes, olyan visszafogott lett az egész, ami nem csodálom, ha pár ember kedvét el is veszi.

A hiba pedig nem másban van mint a sztoriban! Először is ott van Susan bekattanása, amit nem tudok hova tenni, mivel a végére megint normális lesz. Egyértelműen látszik, hogy a készítők az egész sorozatot család drámának szánták és a swinger téma csak a körítés. De végső soron is mit vártunk volna a nyúgdíjas adótól? A másik bosszantó dolog pedig a szex jelenetek teljes hiánya. Most komolyan, ki az a barom, aki “home videot” nyakik betakarva csinál? Egy laza csupasz női hátat, vagy egy popsit azért simán mutathattak volna. A legnagyobb vicc viszont, hogy még nyögések sincsenek. Mekkora tré már? A kurva törvények még a CBS mentalitása szépen ki is nyírják ezt a swinger beütést majd. Kár érte, de ha a sorozat megéri a 13. részt, akkor tuti ez lesz.

A folytatást illetően sincs sok alternatíva, bár a sejtésünk kezd beigazolódni. Roger-rel valami nagyon nem korrekt. Vagy ő is swingerne, vagy  pedig csak simán Susanra fáj a foga. Érzésem szerint ez hamarosan ki fog bukni. Hasonló a helyzet Susan és Bruce között is. Érezni lehet a levegőben, hogy itt még nincs vége a swinger partyknak, de valahogy mindez olyan távolinak tűnik. És persze ne feledkezzünk meg a kis Laurie kalandjáról sem a liliomtipró tanárbácsi közremüködésével. 

Track list:
“Shining Star” by Earth, Wind and Fire
“Kodachrome” by Paul Simon
“It Ain’t Me Babe” by Bob Dylan
“You Can’t Always Get What You Want” by The Rolling Stones
“Me and You and a Dog Named Boo” by Stonewall Jackson

This entry has a rating of 2

free web stats